Gå i barndom med hjemmelavede påskeæg

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Fortryl og sæt smag på dine helt personlige marcipanæg. Fortryl og sæt smag på dine helt personlige marcipanæg.

PÅSKE-LÆKKERIER: Påsken nærmer sig, og det er kun de færreste, der ikke synes, påskeæg og påskeslik er vigtigt. Og faktisk behøver man ikke købe alle sine påskelækkerier. Man kan snildt lave noget af det selv og nyde oplevelsen af at være kreativ og glemme alt omkring sig. Her følger opskrifter og tips til, hvordan du kan dekorere, fortrylle og sætte smag på dine helt personlige marcipanæg.

Magisk dekorationsstøv i forskellige glitrende farver er en ny mulighed til at give påskeæggene et spændende udtryk. Du kan også give dine påskeæg mere personlighed ved at pynte med krymmel, drys, perler og små blomster. I butikkerne finder du et stort udvalg af krymmel, drys og støv i alverdens flotte farver og smage.
Og ønsker du denne påske et smart værktøj af træ til at rulle flotte ensartede påskeæg, er den unikke æggeruller fra Odense Marcipan absolut en sjov mulighed. Den kan bestilles i deres webshop.

Grundopskrift til 10 marcipanæg:

- 200 g Original Odense Marcipan

- 100 g tempereret chokolade (varier evt. med mørk, lys, hvid chokolade)

- Dekorationsstøv i forskellige farver, krymmel, kagedrys, perler m.m.

Magiske æg: Lad æggene tørre en smule inden de bliver dyppet i chokolade. Når chokoladen er størknet rulles/pensles de i glimmer-støv.

Tips til marcipanfyld i påskeæg28926-1520264633

Klassiske påskeæg med nougat:

Rul marcipanen til en lang pølse og tryk en fordybning i midten. Læg strimler af kold nougat i fordybningen. Rul pølsen sammen og skær i 10 lige store stykker. Tril til æg, overtræk og dekorér fantasifuldt.

Påskeæg med lakrids, citron og hindbær:

Ælt marcipan sammen med citronskal (økologisk) og lakridspulver. Del marcipanen i 10 lige store stykker og tril til æg. Overtræk med smeltet, tempereret hvid chokolade og pynt med hindbærdrys og citronskal.

Fyldte påskeæg med appelsin:

Ælt marcipan med appelsinskal (økologisk). Del marcipanen i 10 lige store stykker og tril til små æg mellem håndfladerne. Overtræk med smeltet chokolade og dekorér med krymmel og pynt efter egen smag.

Påskeæg med karamelkrokant:

Smelt sukker og tilsæt 100 g mandler. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir og lad krokanten afkøle, inden den hakkes i små stykker. Ælt marcipan sammen med krokant (gem lidt til pynt). Del marcipanen i 10 lige store stykker og tril til æg. Overtræk med smeltet, tempereret mørk chokolade og drys med krokant.

God arbejdslyst!

Senest ændret Tirsdag, 13 marts 2018 13:54

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.