Tyskland er andet end god hvidvin

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Enhver vinelskers drøm. Enhver vinelskers drøm.

RØDVINSREJSE: Global Tours lancerer Pinot ´N´ Ahr Vinrejser, der er et rejsekoncept med individuel frihed, og så skulle der være sikkerhed for helt ekstraordinære røde vinoplevelser.

Vinrejser er ofte lig med grupperejser, hvor de rejsende er med bus eller fly og transporteres til et berømt vinområde i samlet flok. At drikke vin som kvæg er måske ikke det hyggeligste. Men nu lancerer Global Tours, som holder til i Aalborg, et vinrejsekoncept med en større individuel bevægelsesfrihed og med et endnu relativt ukendt vindistrikt som rejsemål. Nyheden hedder Pinot ´N´ Ahr Vinrejser, og som navnet antyder, så er rejsemålet det lille naturskønne tyskeområde, Ahr, som i de seneste 30 år har været genstand for en enorm kvalitetsudvikling. I dag dyrkes der i Ahr rødvin på pinot noir-druen, som er helt på niveau med de berømte gyldne dråber fra Bourgogne.

LÆS OGSÅ: Den sikre vej til øko-guf

Nemt fra Danmark

Pinot ´N´ Ahr Vinrejsers koncept bygger på kør-selv. Ahr ligger blot 600 km syd for den dansk/tyske grænse, og kør-selv er den transportform, der giver den største fleksibilitet og personlige frihed under opholdet. Bilen har også et bagagerum, der gør det muligt at købe vin med hjem.

Det rent vinfaglige program består af besøg hos fire af de bedste og mest spændende vinproducenter i Ahr. Det skulle være personlige og lærerige besøg, hvor vinbonden selv fortæller om vingården, historien, markerne, vinene og området, og deltagerne får lov til at smage de forskellige vine. De kan også købes med hjem til omkring den halve pris af, hvad de koster i Danmark. Rejsens faste program består kun af disse producentbesøg, og der vil derfor være tid til på egen hånd og i egen bil til at udforske området.

Den samlede vinproduktion fra Ahr er ekstremt lille, og hovedparten af salget sker direkte i dørsalg til de lokale fra det store nærliggende Ruhr-område. Produktionen kan ikke udvides, og vinproducenterne har ikke de store motiver til at markedsføre og eksportere vinen. Stort set samtlige flasker bliver revet væk i løbet af sæsonen. Det er ikke her, man køber gamle årgange.

LÆS OGSÅ: Diamantbryllup 

Ahr ligger i Eifel-bjergene lidt syd for Bonn og har en stor naturskønhed med de ekstremt stejle sydvendte vinmarker. Området er et dejligt for ikke bare vinentusiaster, men også for naturelskere og motionister. En lille flod bugter sig romantisk gennem landskabet, og de dramatiske klippeformationer og små idylliske landsbyer ligger som perler på en snor langs floden. Og så byder Ahr på et helt unikt netværk af vinvandrerveje, løberuter og cykelstier, der følger floden og er forbundet via en lille lokal jernbane.

Senest ændret Tirsdag, 24 april 2018 08:06

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.