Kvinder, fyr op under grillen!

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sommertid er grilltid - men selvom kvinderne styrer salatkøkkenet, er det stadig mændene, som regerer over grillen, når kødet skal varmes over de glødende kul. Det grønne køkken kan dog sagtens indføres på grillmenuen.

Er der noget bedre end duften af varme grillkul på en dejlig sommerdag? Det mener vi ikke. Men selvom der lægges masser af tid og kærlighed i at tilberede det lækre tilbehør i køkkenet, er det sjældent kvinderne, som tager styringen, når der skal tændes op under kullene. Det er derfor typisk pølser og bøffer, som kommer på grillen. Fik kvinderne vippet mændene af pinden, kunne det måske være, at lidt sundere og mere grøn mad kom på kullene eller gassen.

LÆS OGSÅ: Sommer i Danmark kan være dejlig

En undersøgelse foretaget af Sæson viser, at det kun er en tredjedel af de adspurgte kvinder, som tager grill-tjansen, hvorimod over 80% af de adspurgte mænd svarer, at de klarer grillmaden. For kogebogsforfatter Tina Scheftelowitz giver det god mening, at kvinderne har fokus på tilbehøret og ikke så meget på grillen:

"Kvinderne går mere op i, at familiens aftensmad skal være sund, og derfor er det typisk dem, der står for salaten og resten af tilbehøret til grillmaden. Mændene har så i mellemtiden kunne indtage pladsen som grillmester i familien og høste ros for at lave maden. Og det burde ikke være sådan, for der er så mange velsmagende og sunde, grønne sager at smide på grillen!".

Grillen bliver ofte anset som værende mandens domæne, hvilket kan være grunden til, at kun få kvinder griber grillhandsken. Men Tina Scheftelowitz anbefaler dog kvinderne at hoppe ud i det, mens mændene kan tage tjansen i køkkenet. Hvis kvinder får mere grillindflydelse, kan det være, at flere grøntsager kommer på de varme kul. Undersøgelsen viser nemlig også, at langt størstedelen af de adspurgte - faktisk over 90% - svarer 'ja' til, at der grilles kød, mens knap 30% kaster sig over grøntsagerne. Der eksisterer dog masser af sunde og indbydende alternativer til den klassiske frankfurter eller røde bøf med grillstriber. Mange grønne sager nyder godt af den aromatiske smag af grillkul, og det behøver slet ikke at være så besværligt at lave.

s

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.