Whisky-elskeres drømmehotel

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Så er GUINNESS WORLD RECORDS™-titlen for "største antal whisky-typer tilgængeligt på markedet" blevet kåret, og i år løber Hotel Skansen i Sverige med sejren.

Glenesk Hotel i Edzel i Skotland måtte se sig slået, da Guinness World Records uddelte største antal whisky-typer tilgængeligt på markedet. Det skotske hotels 1031 whisky-typer var ikke nok, da Hotel Skansen på Öland havde hele 1179 typer. Verdensrekord-sejren blev fejret ved en officiel ceremoni fredag den 14. september, hvor officielle GUINNES WORLD RECORDS kontrollanter fra London var til stede for at overbringe det officielle certifikat.

LÆS OGSÅ: Vandring i fokus på ny festival

"Vi har altid haft whisky på hotellet. Det er en helt fast bestanddel i baren. I 2000 byggede vi en whiskykælder, så vi kunne præsentere vores whisky-sortiment på en mere delikat måde. I den forbindelse kom spørgsmålet, hvem der i grunden kunne tilbyde flest whisky-typer i Sverige. Jeg søgte lidt og fandt ud af, at der var en bar i Stockholm med mere end 400 typer", siger Fredrik Norén, hoteldirektør på Hotel Skansen på Öland.

"På det tidspunkt havde vi 270 whisky-typer og syntes, at der ikke var så langt op til deres antal, så vi besluttede os for at slå dem. Et år senere havde vi 500 whisky-typer og var så de største i Sverige, og derefter blev vi bare ved. Vi rejser rundt i verden og besøger destillerier, lærer hele tiden mere og mere og køber frem for alt nye whisky-typer med hjem. I julen læste vi et sted, at Glenesk Hotel i Edzel var det sted i verden, hvor de tilbød flest forskellige whisky-typer, men så indså vi, at vi havde flere typer, end de havde, og så kontaktede jeg GUINNES WORLD RECORDS".

Hotel Skansen Öland ligger midt på den fine ø, Öland, og er et godt udgangspunkt, hvis øen skal udforskes. Det blev opført i 1811, hvor det startede med at være en retsbygning. Og først i 1901 blev det omdannet til hotel. Udover at være i besiddelse af et gigantisk whisky-sortiment, kan Hotel Skansen Öland ligeledes tilbyde en skøn spa, afslapning og en lækker restaurant, hvor fokus er på det nordiske køkken.

Hotell Skansen - Baksida

Senest ændret Mandag, 17 september 2018 10:39

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.