Unge er vilde med kampsport

Udgivet i Motion
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

KAMPSPORT: Unges interesse for kampsport er stigende, viser medlemstal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF). Flere efterskoler og klubber bekræfter ligeledes, at interessen for kampsport er voksende blandt unge.

Kampsport. Kast. Spark. Slag, Nedlæg. Afreagér. Og buk, hils venligst på modstanderen før og efter kampen. Der er alle typer af unge uanset køn, nationalitet, baggrund og kultur. Alle gør det: De fighter og kæmper.


Hos Danmarks Idrætsforbund er den stigende interesse for kampsport blandt unge noget, man har kunnet mærke på medlemstallene.


Der er på de sidste seks år sket en eksplosiv stigning af medlemsantallet i Karate, Judo, Ju-Jitsu og taekwondoklubberne i målgruppen 13 - 24 år på næsten 216 procent. Det fortæller Erik Lennart Petersen, kampidrætskonsulent hos DGI:


- Mange af de nye kampsportsinteresserede medlemmer er ikke traditionelle idrætsudøvere. Ligesom det langt fra er alle, som ønsker at skulle konkurrere eller kæmpe mod en modstander. Jeg oplever rigtig mange vælger en kampsportsgren, bl.a. fordi de har opdaget, at disse tilbud er effektive træningsmæssigt foruden det meditative aspekt.

Kampsport på skemaet
Højer Efterskole lancerede i dette skoleår en ny kampsportslinje, der som den første efterskole tilbyder linjefagskampsport.


- Vi har haft en hel del henvendelser og besøg fra unge kampsportsinteresserede fra hele landet, og mener, at den stigende efterspørgsel inden for dette område vil fortsætte. Denne sportsgren er udover det rent fysiske også en unik mental og disciplinær træning, som vil kunne smitte af på den mere boglige indlæring, siger skolens forstander Agnes Østergaard

Senest ændret Lørdag, 25 maj 2013 18:18

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.