Sveriges udendørsrestaurant nummer 1 udvider

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Tidligere i år slog Sverige portene op til verdens største gourmetrestaurant. Med håndlavede træborde anbragt forskellige naturskønne steder i hele Sverige, forvandlede landet sig til én stor udendørsrestaurant – 'The Edible Country' (det spiselige land). Dengang blev der placeret syv borde forskellige steder i Sverige, og allerede nu øges med flere borde og dermed også flere regioner.

Det er gået stærkt siden lanceringen af konceptet 'The Edible Country', og det har ikke skortet på bookinger. I januar åbnede restaurantkonceptet for bookinger, og til dato har der været over 140 af slagsen via Bookatable.com. Anmodningerne kommer fra hele verden, herunder Kina, Tyskland, Frankrig, USA, Storbritannien, Australien og Danmark. Her i maj vil de første gæster indtage deres pladser ved frokostbordene i naturen.

Nu er der endvidere taget beslutning om at udvide med flere borde, bl.a. i Falkenberg i Halland, Kloster i Dalarna og ved Göta Kanal i Vestsverige.

"Konceptet 'The Edible Country' er skabt sammen med fire af Sveriges Michelin-kokke for at give et tilgængeligt alternativ til usunde fødevarer og en inaktiv livsstil, og allerede nu synes det at være populært. I Sverige byder naturen faktisk på sund, nærende mad for øjnene af os, så det er bare om at bruge den. Man skal selvfølgelig vide hvordan, og her kan opskrifterne, og dét at man ikke kokkererer alene, være en fordel", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Råvarerne findes i skovbunden

Menuerne i 'The Edible Country' består af ingredienser, som de spisende gæster selv skal finde i naturen, og de varierer afhængigt af sæson. Opskrifterne er skabt af fire af Sveriges kendte Michelin-kokke, som er Niklas Ekstedt, Titti Qvarnström, Jacob Holmström og Anton Bjuhr, og fælles for dem er netop deres kærlighed til naturen.

De syv hidtidige borde er placeret i Kittelfältet i Värmland, Bydalen i Jämtland, Asa i Småland, Utö i Stockholm, Ormanäs i Skåne, Ramsvik i Vestsverige og Arjeplog i det svenske Lappland.

Blandt de nye borde er et i Kloster i Dalarna, det centrale Sverige. Dalarna betyder i sig selv 'dalene', og her finder man den rene, uspolerede natur. Også i Storlien i Jämtlands fjelde, er der kommet et nyt bord. Her kan kokkereres og spises til smukke udsigter over fjeldene med det magiske lys. Dette bord ligger tæt på grænsen mellem Norge og Sverige, mellem Trondheim og Östersund.

Også Gunnebo i Vestsverige, kun 15 minutter fra Gøteborg, er kommet med på listen. I dag er Gunnebo et over 100 hektar kulturbeskyttet naturreservat. Herudover er Göta Kanal i Vestsverige ny deltager, og her kan altså kokkereres og spises langs med kanalen. Bordet i Norrqvarn ved Göta Kanal ligger mellem Sveriges to største søer. Falkenberg i Halland har også premiere, og Wallby i det centrale Småland med de dybe skove og de tusindvis af glitrende søer er også ny deltager i 'The Edible Country'.

Svenske spiseborde i fyrretræ

Bordene er designet af den svenske designer, Andreas Freinholt, og skabt af svensk fyrretræ.

Tidligere sagde en af de deltagende Michelin-kokke sådan om initiativet bag 'The Edible Country':

"For mig har svensk natur altid været min største inspirationskilde ved madlavning. De timer, jeg har brugt i skoven, er blevet til en erkendelse af, at madlavning udendørs med ingredienserne lige foran mig er kernen i det svenske køkken. 'Det spiselige land' er et symbol på, hvor let, tæt på og ukompliceret mad kan og bør være," siger Niklas Ekstedt.

Det er en god idé at booke bord for at være sikker på at få plads, og så bør man pakke gode støvler og en varm fleece eller en god jakke i bagagen.

Senest ændret Onsdag, 08 maj 2019 19:04

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.