Badenymfer og strandløver i Halland

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Getteröns bugt med snorkelsti, Halland Getteröns bugt med snorkelsti, Halland

Strandtur på Copacabana eller i Caribien? Var det noget? Du behøver dog ikke at køre så langt eller flyve. Det ligger i Halland, som engang tilhørte Danmark.

Et af Hallands kendetegn er den lange, enestående kyst med hvide sandstrande, så langt øjet rækker. Her ligger nogle af Sveriges mest berømte strande som Tylösand, Skrea, Mellbystrand og Apelviken. Udover at være surfernes paradis er Halland et eldorado for strandløver og badenymfer. De børnevenlige, lavvandede sandstrande finder man i syd, og de dramatiske klippestrande lidt længere mod nord.

"Hvis man vil sol, sommer og strandliv er Hallands lange kyst fuld af muligheder. Her er både smukke strande, bade- og kurhoteller og aktivteter, og det kan stort set ikke være med kortere og mere miljøvenlig rejse, når det bare er lige på den anden side af vandet, uanset om du starter fra Sjælland eller Nordjylland. Hallands stande byder på surfmuligheder af alle mulige slags, fatbikes i sandet og endda snorkelstier under havoverfladen", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Strandhygge i containeren

I Laholm ligger den hyggelige strandbar, Chill Out, som fuldt ud lever op til sit navn om at slappe af og 'chille', som de unge kalder det. 25 meter fra havet ligger containeren, som huser det afslappede strandliv godt suppleret af frokostmuligheder, middag eller en kølig drink i varmen.

Tylösand - 'After Beach' i Sverige

'After Beach' stranden på Tylösand ved Halmstad er en rigtig klassiker. Tusindvis af gæster kommer her hvert år for at tage del i hyggen, de gode drikkevarer og den glade musik på solrige sommerdage. Solgården tilhører Hotel Tylösand og ligger mellem de smukke klitter og hotellet. Fra sidst på eftermiddagen hele sommeren igennem lyder liflige toner fra de daglige 'after beach'-kunstnere. VIP-bord på en af de populære terrasser kan bookes.

Copacabana i Halmstad

BeachTravels Hangout byder på en dejlig strandcafé med restaurant og udendørs siddepladser incl. hængekøjer, gynger, solsenge, musik og palmer - alt er medvirkende til at skabe den eksotiske og næsten brasilianske stemning, der går hånd i hånd med beachvolleyball og meget andet godt, når sommeren har holdt sit indtog.

Derudover er der seks førsteklasses volleyballbaner, der er gratis for alle at benytte. Her kan man booke et grundkursus eller træne sammen med vennerne. Her kan man også opleve syv af det svenske volleyballforbunds ranglistebaserede konkurrencer. Alle er varmt velkommen til at hænge ud, tale beachvolleyball og spille bolden over nettet aftenen lang. Senere i juli arrangeres også SummerSmash Festival og Beachvolley-SM.

De fede cykler på Hallands strande

Man kan også opleve den svenske Halland-riviera på en ny måde ved at booke en Fat Bike Beach Tour. Fat bikes er designet til at kunne cykle, hvor man normalt ikke cykler. Med de tykke dæk er det ikke noget problem f. eks. at køre i løst sand. Aktiviteten er velegnet til alle, der kan cykle (fra omkring 12 år). På KiteKalle kan man bestille de populære guidede ture fra to timer til fire dage langs Hallands kyst og strande.

Ocean Hotel - komfortabelt driverliv 

Det smukke badehotel Ocean Hotel ligger i strandkanten på en af Sveriges bedste strande; Skrea Strand i Falkenberg. Det er smukt indrettet i en blanding af rå og lækre, håndplukkede materialer og møbler. I restauranten på Ocean Hotel kan nydes en dejlig middag med havets brusen kun et stenkast væk. Atmosfæren en varm sommeraften netop hér skal opleves. En fyldt terrasse med 'after beach'-søgende mennesker midt i det skønne strandliv kan skabe rammerne for et af sommerens højdepunkter.

Getteröns bugt med snorkelsti

Ved Getteröns bugt er der en fin sandstrand, stendige og strandbro. Varbergs første snorkelsti, der blev indviet sidste år, ligger også her og er for dem, der ønsker at udforske havets bund. Stranden er børnevenlig og har også en hyggelig legeplads. Kiosken og restauranten Hattaviken findes for dem, der bliver sultne eller får lyst til is i varmen. Snorkelstien er ca. 300 meter lang og strækker sig over sandbund og klipper med tang. Perfekt til dem, der kan lide at udforske det maritime!

Bådebroen i Varberg

Ved det ikoniske Kallbadhus i Varberg finder man børnenes strand og Fästningsbadet. Børnenes strand er en børnevenlig strand med lavt vand og perfekt til børn, der ønsker at bygge sandslotte, sprøjte med vand og lege. Langs kajen er der også et trædæk med en badebro ud i vandet, hvilket gør det lettere at svømme for dem, der bruger kørestol og rollator. Fästningsbadet med solterrasse, badestrand og hoppetårn giver plads til både at slikke sol, bade, hoppe og lege på dybt vand - lige midt i centrum af Varberg.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.