Her må man gerne være i sin egen boble på ferien

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Er man træt af standardhotelværelser og motorvejsmoteller, er der råd forude. Man kan bo i trætoppe, sove under stjernerne i et fyrtårn, holde ferien i sin egen boble eller leje en ø. I Sverige finder man masser af anderledes indkvartering til ferien, ikke mindst udendørs i naturen – og som de fleste sent vil glemme.

"I disse år ser vi en tendens til, at ferieindkvarteringen helst skal være unik, for det handler ikke kun om at få ly til natten og en hovedpude at lægge hovedet på. Indkvarteringen er en god mulighed for ekstra – og helst helt ekstraordinære - oplevelser. Ikke mindst i naturen, som flere og flere rejsende prioriterer. Svenskerne er kreative med unikke 'naturlige' indkvarteringsformer, så man kan få en helt særlig oplevelse med hjem", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Bo i uldnytter midt i Skåne

Midt i den skånske natur ligger Nyrups Naturhotell, hvor gæsterne er indkvarteret i uldhytter (yurta), som har deres oprindelse i Mongoliet. Her er mennesket for alvor i fokus. Vel at mærke det menneske, som ønsker refleksion, fælleskab, ro og natur i en og samme ferie. Stedet er friholdt for elektricitet, rindende vand, varme og internet. Man bor i uldhytter med enkle trægulve men – nok så vigtigt - med rigtige senge, og stedet har et fællesareal med brændeovn. Her tilberedes aftensmaden over bål, og kun lokalt producerede råvarer benyttes. Alle hjælper til, og fælleskabet er i højsædet her.

Kæmpe-tipi i Ramoa Ramkvilla Outdoor Activity

I Ramoa i Småland er selve indkvarteringen en oplevelse. I eventyrbyen kan man vælge at bo på sin helt egen ø med kun et hotelværelse. En lille båd er inkluderet i lejen, så gæsterne kan komme frem og tilbage. Det er også muligt at overnatte i en kæmpe-tipi, hvor der er plads til 16 personer med madrasser og dyner til alle. Natten bliver en oplevelse her, og om morgenen vågner man til fuglekvidder. Store hængekøjer er også en herligt anderledes indkvarteringsform, og så er der en lille hytte på en ellers øde ø. Der findes også hyggelige hytter på søbredden.

Lej en hel ø midt i Kalmarsund

Femten minutter med båd fra Bergkvara i Småland ligger fyrtårnet Garpen. Det er stedet at holde et hvil, nyde udsigten over havet og de fyrige solnedgange. Ude på Garpen er der 20 senge til leje, en restaurant, galleri og en smuk udsigt over Kalmarsund. Hvis man er stor i slaget og vil have hele øen for sig selv, er det også muligt at leje hele øen!

Den flydende hytte ved Naturbyn

Inde i Värmlands skove ved søen Eldan ligger naturlejren, Naturbyn. I Naturbyn er naturen i fokus på alle måder. Hytterne er bygget af materialer fra naturen, og her er alt bæredygtigt og økologisk. Der er ikke elektricitet eller rindende vand, og maden tilberedes over ildsted. Naturbyn tilbyder hytter i træerne, i skoven og på vandet. Man kan vælge det, der passer bedst til ens temperament, men fælles er, at vildmarkslivet kan opleves på tætteste hånd. Lidt luksus er der: Spabad, sauna og kanoer er gratis for alle gæster.

Her må man gerne være i sin egen boble

Hvis indkvarteringsdrømmen går på at bo på en privat strand og vågne til en smuk udsigt over søen, er dette sted sagen. På Molnbyggen Strand udenfor Leksand i Dalarna bor gæsterne i såkaldte 'bobler', så her får man virkelig følelsen af at sove under åben himmel. Vel at mærke uden myg og i en behagelig seng! Her prøver man kræfter med at være i sin egen boble og med en fabelagtig udsigt hele vejen rundt. Man har samtidig adgang til et værelse med bruser og toilet cirka 150 meter væk fra boblen.

Læs også: Danske aviser

Sov i en supermåne oppe i trækronerne

I Dalarnas smukke fyrreskov ved Näsets Marcusgård finder man også en anderledes indkvarteringsform. Mellem træerne i den tætte fyrreskov – og tre meter over jorden - hænger et rødt telt kaldet supermånen. Det runde bobleformede telt er tilgængeligt via en stige, og indeni finder man senge, en ovn og et bord. Det er også udstyret med et ovenlysvindue, så gæster kan beundre trætoppe og stjernehimmel i løbet af natten – eller komme helt tæt på den tudende ugle. Personalet på Marcusgård sørger for et behageligt ophold og serverer morgenmad og godt selskab – hvis man da ikke helst vil være alene.

Senest ændret Fredag, 08 november 2019 19:28

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.