Ny lufthavn i svenske Sälen til skituristerne

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Direkte fly til Sälen og hundeslæde fra lufthavn til pister. Det er nu en realitet på en af de mest populære skidestinationer i Sverige.

Den 22. december åbner Sälens nye lufthavn nemlig, og der bliver hele fire flyruter for danskerne derop. Lufthavnens navn er Scandinavian Mountains Airport, og der bliver direkte flyvning fra Nordjylland, København og Sydsverige. Altså godt nyt til alle de danskere, der gerne vil på skiferie i Sälen, for transporten kan ikke gå hurtigere.

Midt i de svenske fjelde, nærmere bestemt i Sälen i Dalarna, står der fra denne skisæson en helt ny international lufthavn klar, den første nye lufthavn i Sverige i 20 år. Den 22. december 2019 – lige til de jule- og nytårsskirejsende - tager lufthavnen imod de første fly, og danskerne kan komme dertil fra fire forskellige nemt tilgængelige byer; København og Aalborg samt Malmø og Ängelholm.

Sälenområdet er Skandinaviens største skiområde, og det mest kendte blandt danskerne. Skidestinationerne, som ligger tættest på lufthavnen er: Kläppen, Hundfjället, Tandådalen, Högfjället, Lindvallen og Stöten. Hele området får gavn af den nye lufthavn, som forkorter danskernes rejse til Sälen med ca. 8 timer.

LÆS OGSÅ: Hvor mange hedder

"Det er et stort plus, at den dansker-populære skidestination Sälen nu får en lufthavn, der ligger et stenkast fra pisterne. Hele fire ruter fra Danmark og Sydsverige gør det nemmere for danskere at tage på skiferie i Sälen, og en kortere transfertid er sjældent set på nogen skidestinationer. Den nye lufthavn og de nye flyruter muliggør også kortere skiture, når man ikke skal bruge så meget tid på transport og med afgange både torsdag og søndag", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Ruten fra København til Scandinavian Mountains Airport afgår torsdage og søndage, mens ruten fra Aalborg afgår søndage. Der bliver også direkte flyruter fra Ängelholms og Malmøs lufthavne, som er nemt tilgængelige fra Sjælland. Transfer-tiden fra den nye lufthavn til områdets forskellige skidestinationer ligger blandt de hurtigste i verden: Der er 10 minutter til Hundfjället, 15 minutter til Tandådalen, 20 minutter til Stöten, 20-25 minutter til Högfjället og Lindvallen og 40 minutter til Kläppen.

SAS er det første flyselskab, der tilbyder internationale ruter til den nye lufthavn, og den privatejede lufthavn er den første, der er blevet bygget i Sverige i 20 år. Lufthavnsterminalen har fire gates og rummer bl.a. café, taxfree-shop og butik.

Transfer på hundeslæde og snescooter

Vil man starte sit vintereventyr direkte ved lufthavnen og prøve en unik transfer til indkvarteringen, kan det også ske her. Der er mulighed for at lande på pisterne via hundeslæde og snescooter. Guider møder de ankommende passagerer med varme overalls, som de kan iklæde sig, og så starter transfer-turen til den indkvartering i Sälen, man har valgt. Bagagen fragtes på anden vis. Rejser man i en større gruppe, kan det være hyggeligt at stoppe på halvvejen og få noget varmt at drikke ved den knitrende ild. Her kan man også skifte, så de, der har kørt på hundeslæde, kan sætte sig over på snescooteren, og de, der har set hundenes graciøse løb, kan hoppe over i de kraftfulde maskiner. Transfer-kørslen retur til lufthavnen efter endt ophold kan ligeledes foregå med hundeslæde og snescooter.

Senest ændret Tirsdag, 15 oktober 2019 15:19

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.