Flyskam er ikke rykket ind i erhvervsrejseindustrien

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Flyskam er blevet et hot udtryk og noget, de fleste rejsende forholder sig til anno 2019. Men til trods for dette, ser erhvervsrejsebranchen ikke tendens til, at rejseomfanget i virksomheder falder.

I 2020 vil globale hotelpriser stige med 1 - 3 % og flybilletpriser med 1 - 2 %. Det viser den nye 2020 Industry Forecast, som netop er offentliggjort fra BCD Travel.

"Selvom en prisstigning på 1 – 3 % kan virke minimalt ved første øjekast, kan det have en enorm indvirkning på virksomheder med høj erhvervsrejseaktivitet", siger Thomas Friis Rasmussen, Director Program Management Nordics hos BCD Travel. "Formålet med vores Industry Forecast er bl.a. at give indsigt i forventede brancheprisstigninger og vejledning i, hvordan man bedst muligt forbereder sig på nye sourcingstrategier, leverandørforhandlinger og budgettering for det kommende år, da transparensen i industrien ellers kan mangle", forklarer Friis Rasmussen.

"Flyskam har været et populært emne i medierne den seneste tid, men vi oplever endnu ikke, at det har påvirket efterspørgslen på flyrejser, når det kommer til forretningsrejser. Det hænger formentlig sammen med, at forretningsrejser ofte er af mere nødvendig karakter end private turismerejser. Vi rådgiver dog mange af vores kunder om, hvordan de kan gøre deres forretningsrejser mere bæredygtige på andre måder, da det er et emne med øget fokus", siger Thomas Friis Rasmussen.

Stigningen i de globale hotelpriser er drevet af en solid efterspørgsel, som fastholder en høj belægningsgrad i de fleste regioner. Prisstigningerne vil være endnu højere i Asien – ikke mindst i Japan, som er vært for OL næste sommer, samt i Vietnam, hvor efterspørgslen efter både private ferier og forretningsrejser er stor.

Herudover vil det ses, at luftfartsselskabernes gennemsnitlige priser på de fleste markeder vil stige for at kompensere for højere brændstofpriser og medarbejderudgifter. Globalt forventes de gennemsnitlige flybilletpriser at stige 1 - 2 % i 2020.

I 2020 Industry Forecast kan man ydermere se, hvad der er i vente for forretningsrejseindustrien, analyseret på de enkelte regioner. Blandt konklusionerne er:
• Hotelpriser vil stige 2 - 4 % i USA og Canada samt 0 - 2 % i Mexico.
• Hoteller fortsætter med at udvide med nye ejendomme i Asien, men efterspørgslen vil fortsat overstige udbuddet. Priserne stiger med 2 - 4 %.
• Stor efterspørgsel i Europa får udgifter til møder og konferencer til at stige med 3 - 4 %.
• Udgifter til møder og konferencer vil også stige kraftigt i Sydney, Australien og Auckland, New Zealand.
• De regionale flypriser stiger med 3 % i Latinamerika, da efterspørgslen er ved at være tilbage på et tidligere niveau.
• Flypriser stiger 1 - 2 % på regionale ruter i Afrika med endnu højere stigninger på flyvninger mellem kontinentets hurtigst voksende økonomier.
• Ubers ønske om at opkøbe Careem kan muligvis skabe en dominerende kørselstjeneste-position i Mellemøsten.

Læs BT nyheder og avis i dag.

Senest ændret Mandag, 07 oktober 2019 01:57

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.