×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 145

Skønne ferieoplevelser på Ærø

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(2 bedømmelser)
Den dejlig ø i Det Sydfynske Øhav, Ærø, har masser af gode ferieoplevelser klar til gæsterne. Den dejlig ø i Det Sydfynske Øhav, Ærø, har masser af gode ferieoplevelser klar til gæsterne. Foto: Jens Øster-Mortensen.

DANMARK: Ærø, Samsø og Læsø har det til fælles, at de er næsten lige store – men så hører ligheden også op. På Ærø er det søfarten, skibsværfterne og de forholdsvis små landbrug, der præger en rigtig god ø-oplevelse. Øen er perfekt som feriemål for børnefamilien, der vil opleve skønne Danmark.

Når man rejser til Ærø ankommer man ikke – man anduver havnene i enten Søby eller Ærøskøbing, og grunden er lagt til søfartsøen, hvor det hele er præget af århundreder med søfart.

Æraen er langt fra forbi, og Navigationsskolen i Marstal samt byens fortid som søfarts by fornægter sig ikke. Byens skibsværft er stadig aktivt og som i Christianssted i Dansk Vestindien, har gaderne flotte navne som Kongegade, Dronningegade, Strandgade og Prinsensgade, og så har skipperbyen selvfølgelig også både en Skonnertvej, en Reberbane og en Barkvej.

marstal-soefartsmuseum-danmark-ferie-rejserMarstal på Ærø

Marstals stolthed er byens Søfartsmuseum, hvor man kan bruge timevis på at studere søfartens historie, og ikke mindst går man, som på en New Foundland Skonnert, ombord på det unikke museum med stationære samlinger og levende værksteder.

En ny afdeling er næsten færdig og vil blandt andet komme til at huse marinemaleren J.E.C. Rasmussens samling.

Byens agtværdige Hotel Marstal sørger for sublim overnatning og ikke mindst ejeren, Gurli Printz' veltillavede mad. Her et stenkast fra havnen, er der nok at tage fat på, hvis man vil ud at opleve eller møde gamle søulke, der kan fortælle om et liv på verdenshavene.

aeroeskoebing-ferie-rejser-danmarkÆrø - den lange ø

Men Ærø er meget mere og selvom mange huse i Ærøskøbing er overgået til sommerhuse, er oplevelsen af byen, der fremstår som en fin gammel købstad, ganske unik.

Det er også i Ærøskøbing, at byens rådhus ligger. Det Gamle Værft nede på havnen er øhavets restaureringscenter, hvor det er bevaringsværdige jernskibe, der restaureres efter de gamle principper.

På byens gamle torv med den smukke kirke og vandpumperne ligger Den Gamle Købmandsgård, hvor man kan spise god mad og hjemtage Ærøs mange produkter – og så man jævnligt opleve god musik på stedet eller måske en kirkekoncert.

I hjertet af Ærøskøbing ligger Hotel Ærøhus, som allerede i 1836 begyndte at modtage gæster.

janni-bidstrup-cigar-aeroe-danmarkCigarer fra Ærø

Den bedste måde at komme rundt på en på en jernhest, som man kan leje flere steder på øen – og oplevelsen af en rundvisning på Rise Bryghus i St. Rise er ganske unik – den bajerske øl fås ikke bedre, og som noget nyt dyrkes der tobak på stedet, hvor man kan købe ægte håndrullede Ærøske cigarer.

Rundt om i de små byer oser det af hyggelig stemning og på turen ud til Voderup Klint, skal man huske en fiskestang og en god madpakke.

På vejen kan man opleve Danmarks mindste galleri, der består af en gammel telefonboks fra DDR og udstillingen består et maleri.

soebygaard-aeroe-danmark-ferie-rejserHerregårdsanlægget Søbygaard blev opført af Hertug Hans den Yngre i 1578 og er et besøg værd – især for børnefamilier, hvor konceptet Kys Frøen giver gode oplevelser i naturen – man kan i øvrigt også holde sin fest på stedet, som efter 25 års restaurering står flunkende flot.

Søby kalder sig for porten til hele Europa – herfra går der færger til både Fyn og Als, og Søby Værft samt øens fiskerflåde gør, at byen er aktiv og levende året rundt. Ved Skjoldnæs kan golfspillerne boltre sig og så er det oplagt at stige til tops i det smukke fyrtårn.

Opera på Ærø

Hele året rundt bugner det med oplevelser af enhver slags, og i juli måned kulminerer det med byfester, åbning af whisky besøgscenter, børnefestival og jazzfestival.

2. juli opføres Verdis Opera "Rigoletto" i Ebbes Bådebyggeri i Marstal, og de klassiske koncerter på Søbygaard foregår hele sommeren igennem.

Endelig genopstår Den Irske Festival i Marstal i dagene 5.-7. august, hvor der sættes fokus på irsk musik og ikke mindst god irsk øl.

Men oplevelser er også lange gåture eller rideture øen rundt eller måske et kig fra luften med rundflyvning fra øens flyveplads ved Marstal. Farvandet omkring Ærø er også ideelt til havkajaksejlads enten med egen kajak eller hos Havkajakcentret i Marstal.

I øvrigt kan man allerede ombord på færgerne forsyne sig med informationer fra øens turistbureau, der har hovedkontor i Ærøskøbing nede på havnen – og så kan man for resten køre ganske gratis med bus overalt på øen. Ærø er helt klart et besøg værd.

Senest ændret Søndag, 22 maj 2016 17:03

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.