Sådan får du det bedre før menstruationen

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Annoncørbetalt indhold

Hele grunden til, at vi som menneskehed eksisterer her på Jorden er, at kvinden har en cyklus, der gør det muligt at formere sig, godt hjulpet til af manden, der også skal bidrage hertil. Denne cyklus gør, at kvinden i cirka 500 gange over sit liv, i den fødedygtige alder, frigiver et æg, der vandrer gennem æggestokkene til befrugtning af mandens sædcelle(r). Hvis ægget ikke bliver befrugtet på denne rejse, der tager cirka to dage midt i cyklus, hvor kvinden har ægløsning, vil det gå til grunde og blive udstødt fra livmoderen. Det er her menstruationen, kommer ind i billedet. Den udstøder ægget og det blod, der ellers var bygget op i livmoderen til det befrugtede æg, ryger også med ud. Denne proces kan godt kan være forbundet med mange gener hos en del kvinder, både før, under og efter menstruationen. 

Hvad betyder PMS?

Hvis disse gener sker før menstruationen kaldes det for PMS, og her kan man starte med at spørge: hvad betyder pms? Det er engelsk og står oversat til dansk for Pre Menstruelt Syndrom. Altså symptomer, der optræder før menstruationens indtræden. Disse gener kan for eksempel være: 

?          Brystspændinger 

?          Hovedpine eller migræne 

?          Humørsvingninger 

?          Træthed 

?          Spændinger i underlivet og maven

?          irritabilitet 

?          Udmattelse 

?          Vrede og frustration 

Er der så noget at gøre i forhold til alle disse gener? Det er der sikkert mange kvinder, der gerne vil have svaret på. 

Hvad kan du selv gøre? 

Der er mulighed for at tage disse ovennævnte tabletter, som indeholder rosmarin, salvie og en række vitaminer og mineraler, der gerne skulle afhjælpe psykologiske gener, muskelsmerter, udmattelse og træthed samt andre gener. Det er et kosttilskud, som du kan købe i for eksempel Helsebixen og Matas, online i deres webshops. 

Søg læge ved alvorlig PMS

Derudover er der også andre ting, der kan være forbundet med pms, som du selv kan have fokus på. Stress kan være en faktor, som gør generne værre, og hermed kan ro og hvile være første skridt mod et bedre før menstruationen. Nogle kvinder har også en decideret lidelse, som gør, at de skal søge læge og få en behandling og her hjælper kosttilskud alene ikke. Vær derfor altid opmærksom på dine gener, om de ligger indenfor "normalen", eller om du skal have en lægelig vurdering og diagnose samt behandling. 

Sov, spis og dyrk motion

Under selve menstruationen har kroppen brug for mere ro og hvile end ellers, for den arbejder ihærdigt indvendigt fra. Der er også mange hormoner på spil, som både udløser menstruationen og som gør, at du renser hormonerne ud igen bagefter. Derudover kan det betale sig at få sovet godt, at spise sund og dyrke den motion, som du finder behagelig. Det handler også om at røre kroppen, så der kommer bevægelse og ilt til hele underlivsområdet, og her kan yoga, pilates, strækøvelser være rigtigt gode for hele kroppen. Det får også blodtrykket til at sænke sig, og en form for meditation kan være godt i forhold til humørsvingningerne. 

En rask tur i naturen er også beroligende og berigende, hvor krop og sind slapper af og kommer ned i gear. 

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.