Bilejer? Sådan passer du bedst på dit køretøj

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Annoncørbetalt indhold

Bilen spiller en væsentlig rolle i mange danskeres hverdag. Og hvis du er bilejer, er det vigtigt, at du passer godt på dit køretøj. Sådan sikrer du dig nemlig både mod uheld og mod at skulle udskifte bilen, før det egentlig er nødvendigt. 

Få bilen tjekket regelmæssigt 

Først og fremmest er det essentielt, at du regelmæssigt sender en bil forbi en mekaniker. En god tommelfingerregel lyder, at bilen skal tjekkes, når den har kørt omkring 30.000 kilometer, men hvis du har en mistanke om, at der er noget galt med bilen, skal du naturligvis reagere og kontakte et autoværksted med det samme. 
 Når bilen er til servicetjek, bliver bremserne smurt, og du får besked, hvis der er problemer, som skal fikses. I forbindelse med servicetjekket kan det en gang imellem være en god idé, at du beder mekanikeren om også at foretage en forebyggende undervognsbehandling. Så er din bil nemlig bedre sikret mod rust. 

Hold øje med bilens olie 

Hvis din bil løber tør for olie, kan den selvsagt ikke køre. Derfor er det vigtigt, at du fylder ny olie på, så snart du konstaterer, at tanken er ved at være tom. I bilens instruktionsbog står der som regel, hvilken type olie du skal bruge. Hvis du er i tvivl, bør du spørge en professionel til råds. Olien skal som udgangspunkt skiftes én gang årligt. 

Rengør bilen 

Beskidte biler kører som udgangspunkt ligeså godt som rene biler. Men det er langt sjovere at køre i en bil, der skinner end én, der er dækket af møg og smuds. Sørg for at besøge en vaskehal med jævne mellemrum. Om sommeren vil vasken gøre, at både pollen og støv bliver skyllet væk, og om vinteren vil vasken beskytte bilen mod salt, snavs og dertilhørende ridser. I vinterhalvåret kan det dertil være en god idé at give bilen en voksbehandling. 
 Er du både bilejer og bilentusiast? Så følger du sikkert også med i, hvilke udviklinger der løbende sker inden for bilindustrien. Og så kan du glæde dig ved, at du på visse online sider kan finde masser af spændende bilnyheder

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.