Gul og blå - om rejseforsikring

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Fra i dag er ændringerne om sygesikring trådt i kraft. Fra i dag er ændringerne om sygesikring trådt i kraft. Foto: IF Forsikring.

FORSIKRING: Fra i dag den 1. august bør man, hvis man vil være stillet som tidligere på rejser i EU, have tegnet en privat rejseforsikring, og det har danskerne forstået.

- Kunderne forstår, at det gule kort ikke fremover kan bruges som rejseforsikring. De er usikre på, hvor dyr egenbetaling for lægehjælp og eventuel hospitalsindlæggelse kan blive i det land, de skal rejse til og standarden på lokale hospitaler, siger Birgitte Ringbæk, presseansvarlig i If Skadeforsikring.

Som dansk turist har man nemlig nu fremover kun ret til den behandling, som andre offentligt sygesikrede i rejselandet.

Private rejseforsikringer er ikke noget nyt, for dem har branchen tilbudt i mange år. Men opmærksomheden mod disse forsikringer er eksploderet, fordi den offentlige rejsesygeforsikring bortfalder i dag.

Den typiske private rejseforsikring går typisk ind og dækker, hvis man bliver kaldt hjem på grund af alvorlig sygdom i familien, hvisl man selv bliver alvorligt syg på ferien, hospitalsophold, lægebehandling eller udgifter ved død eller tilskadekomst.

Få overblik over det blå sygesikringskorts dækning i dit rejsemål.

Senest ændret Fredag, 01 august 2014 16:48

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.