Cypern og Malta har bedst badevand

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Cypern og Malta har det bedste badevand. Dyknig og snorkling er noget helt specielt her. Cypern og Malta har det bedste badevand. Dyknig og snorkling er noget helt specielt her. Foto: Spies.

VAND: Cypern har Middelhavets bedste ferievej i juli måned. Gennemsnittet er på 12,5 soltimer om dagen, nul nedbør og en temperatur, der sniger sig op mod 32 grader.

Omkring 25.000 danskere holder ferie på den skønne ø, og de kan desuden glæde sig over, at man her finder Europas reneste og bedste vand at bade, dykke og snorkle i.

Og Cypern har noget at have det i - for det er EU's Environment Agency i København, der har lavet en opgørelse for 2014, der viser dette.

spies-badevandPerfekt at bade i

112 badestrande på Cypern blev målt af EU, og vandkvaliteten har på alle strande fået prædikatet "excellent".

- Top 5-listen over EU-landene med det bedste badevand har Cypern og Malta på en fælles førsteplads med udelukkende "excellent" strande – efterfulgt af Grækenland (97 pct.), Kroatien (94 pct.) og Tyskland (90,1 pct.) på en femteplads, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Til sammenligning er kvaliteten af det danske badevand på en 12. plads blandt de 27 EU-lande. Næsten 80 procent af vores hjemlige badestrande er på niveauet "excellent".

Men de danske badestrande kommer aldrig i nærheden af Middelhavets skønne klima.

Senest ændret Mandag, 08 juni 2015 07:22

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.