Flodkrydstogt med helpension på Donau

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Flodbåden MS River Navigator se her i Budapest Flodbåden MS River Navigator se her i Budapest Foto: Best Travel.

DONAU: Musikstykket "An der schönen blauen Donau" er en af winermusikkens klassikere. I dag er flodens vand måske ikke alle steder lige blåt, men et krydstogt på den berømte flod er alligevel en stor oplevelse.

Flodkrydstoger er ved at blive meget populære, og Fritidsmagasinet er faldet over blandt andre fire 11 dages krydstogter på Donau fra Best Travel. De tre ture starter i Wien, hvortil der flyves direkte fra København, mens der i maj flyves til Bukarest i Rumænien og derefter sejles opstrøms mod Wien.

donau-bratislavaHelpension på floden

På alle krydstogter er alt inkluderet med helpension om, og der er ti udflugter inkluderet i prisen blandt andet i de fem hovedsteder, som passeres på turen.

Under krydstogtet er der hver aften levnede musik, så gæsterne har mulighed for en svingom.

Wien og Habsburg

På den 11 dage lange sejltur er ikke mindst byrundturene i de fem hovedsteder Wien, Bratislava, Budapest, Beograd og Bukarest nogle af højdepunkterne.

I Wien ser man blandt andet St. Stefans kirke, Habsburgslægtens kæmpepalads Hofburg midt i Wien og Den spanske Rideskole, samt mulighed for at besøge en af de mange cafeer og kaffehuse.

Bratislava og Budapest

I Bratislava besøges den gamle by, og i Budapest ser gæsterne Parlamentet, Skt. Stefan-kirken, operaen, heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og byparken med Vajdahunjot-slottet, Fiskerbastionen og Gellert-højen.

Beograd

Efter Beograd kommer man til den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage.

Dæmningen, der er bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere, blev færdig i 1972. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter og visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb.

Efter Jernporten kommer man til den lille by Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, og er centrum for landets skibsbyggeri. Efter morgenmaden er der byrundtur til fods i byen med lokalguide. Man kan besøge blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort.

Bukarest

Krydstogtet slutter i den rumænske by Turnu Magurele, hvorfra der køres til hovedstaden Bukarest, som skal opleves inden turen går tilbage til København.

Ved siden af byrundturene kan man nogle steder tilkøbe andre udflugter. Det gælder således det flotte Schönbrunn Slot i Wien, det gælder en udflugt til pusztaen i Ungarn, et træfattigt steppelandskab cirka 45 kilometer syd for Budapest.

På pusztaen besøges stutteriet Lazar Lovas, og der bliver optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere. Der er mulighed for at besøge staldene inden gæsterne skal smage den ungarske frugtbrændevin palinka og lokale kulinariske specialiteter.

Se mere på www.besttravel.dk.

Senest ændret Onsdag, 16 september 2015 06:41

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.