Sommereventyr i Tyrol

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Tyrol er langt mere end blot skiferie. Tyrol er langt mere end blot skiferie. Østrigs Turistkontor, København.

TYROL I SOMMRERDRAGT: Østrig vil gerne have flere danske turister til at komme til landet, og ikke mindst delstaten Tyrol med de mange skisportssteder ønsker flere besøg fra Danmark.

For udover skieventyret kan Tyrol også byde på en lang række aktiviteter om sommeren, hvor de færreste danskere besøger landsdelen. Årligt besøger omkring 120.000 danskere Tyrol.

Østrigerne kommer

En række turistorganisationerne i delstaten har netop sammen med flere hoteller og turoperatører i landsdelen været på charmetur i København.

Her fortalte repræsentanter fra området på en workshop for pressen, om de mange muligheder Tyrol byder på ikke alene om vinteren men også om sommeren.

ski-oestrig-kuhtaiKitzbühel med og uden ski I delstaten finder vi de mange kendte og for danskerne populære vintersportssteder i landet blandt andet Kitzbühel, Sölden, St. Anton, Söll, Innsbruck, St. Johann i Tyrol, og mange flere. Men disse destinationer har også meget at byde på om sommeren.

Tyrol ligger lige i hjertet af de østrigske alper, og om sommeren er her masser af vandrestier og mountainbike stier samt aktivitetssteder for bjergbestigere.

Tag eksempelvis på strejftog gennem bjergene, lær at mestre langdistance vandreruterne eller tag en klatretur på bjergtoppen. Du kan vælge mellem mere end 15.000 kilometer markerede vandreruter i Tyrol.

Vandreruter i bjergene

En af de mest berømte langdistance vandreruter er Adlerweg, der snor sig gennem Alperne på en strækning af mere end 1.480 kilometer, og her får du hele tiden nye indtryk af skønheden og naturens karakter og den lokale egenart.

Blandt de spændende bjergbyger i den vestlige del af Tyrol finder du byen Serfaus-Fiss-Ladis.

Der er tale om en familievenlig by, der ligger i en højde af 1.429 meter over havet og hører til en af de byer i alperne, der har flest solskinstimer.

Aktiviteter for familien

I Serfaus-Fiss-Ladis finder alle bjergsportsinteresserede noget for deres smag blandt andet Murmli-Club, den præmierede iscenesættelse af Thomas C. Brezina, Abenteuerberge (eventyrbjerge), med eventyrstien Sturzflug, der er med til at begejstre børnefamilierne.

Og i Hochseilgarten Waldseilpark X-Trees (højklatrepark) går det fra den ene platform til den næste i 14 meters højde over jorden.

innsbruck-gyldne-tagStorbyen Innsbruck

Er du til storbyferie, er Innsbruck stedet, hvor der foruden shopping er masser af historie og kultur. Eksempelvis i den gamle by med huset med det berømte "Goldenes Dach", den flotte Maria-Theresien-Straße og det kejserlige Hofburg palads.

Man kan også besøge det nye museum Tyrol Panorama eller nyde udsigten fra skihopbakken Bergisel eller tage med den moderne svævebane Nordkettenbahn op til et alpint rekreativt område i en højde på over 2.000 meter.

Spahotel i højderne

Hvis man vil forkæle dig selv er det muligt på det eksklusive hotel Interalpen-Hotel Tyrol, der ligger lidt vest for Innsbruck nær byen Seefeld i en højde af godt 1400 meter.

Hotellet har helsefaciliteter helt i top med spa, flere svømmebassiner og flotte værelser og et gourmet køkken.

Se mere på www.visittirol.dk.

Senest ændret Torsdag, 01 oktober 2015 14:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.