Skisportssteder melder om sne i Sverige

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Så er der sne på Idre Fjäll. Skiferie i Sveriget hitter bland danske feriegæster. Så er der sne på Idre Fjäll. Skiferie i Sveriget hitter bland danske feriegæster. Foto: VisitSweden.

SKIFERIE: I vores naboland glæder de sig allerede nu over den første sne på pisterne. Nu falder den fineste sne nemlig, og svenskerne gør klar til at byde skifolket velkommen på pisterne.

Så hos dem, der lever af løjper, lifter og hytteudlejning er der stor glæde, for inden længe er man klar til skiløb.

Idre Fjäll først med sne

Det var dette år Idre Fjäll, der var først blandt skiområderne med sne. For et par nætter siden kunne man således der prale af, at nu var skisæsonen næsten kommet. Men nu er de andre skidestinationer så fuldt med.

De første snefald, hvor den første sne pryder løjper og pister, er i Sverige noget ganske særligt.

Forvarslet om sneens komme har dog været der: stjerneklare nætter med minusgrader og krystalmorgener, hvor man nærmest kunne skære stykker ud af luften.

Sne og ski er glæde

Sneen, der varsler udendørsglæde og masser af morgenfriske gæster fra udlandet, er altid velkommen, og Idre Fjäll åbner allerede op om et par dage for skiklubber og professionelle.

- Det er herligt, når den første sne falder, og i år varsler det tidlige snefald en god skisæson. Tidlige frostgrader gør det nemmere at etablere et godt sneunderlag for resten af vintersæsonen, og de svenske skidestinationer glæder sig netop af den grund endnu mere til at tage imod de danske gæster, siger Anna Kron Boysen, PR Manager i VisitSweden.

Den 17. oktober åbner Idre Fjäll for langrendsløjperne til de professionelle og skiklubberne.

Vemdalen, Tänndalen (Funäsfjällen) og Hundfjället (Sälen) er også ved at være klar, og har nu også fået den første omgang sne. De gør ligeledes klar til de mange tusind skientusiaster, som vil suse ned af deres løjper frem til og med påske.

Sverige trækker i øvrigt flere og flere danskere på grund af den korte afstand og den høje kvalitet. Du kan læse mere om de svenske skidestinationer her.

Senest ændret Fredag, 16 oktober 2015 10:48

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.