Mere ski og ferie for pengene

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Idre Fjäll i Sverige er et af de steder, hvor familien kan sikre sig en god, billig skiferie. Idre Fjäll i Sverige er et af de steder, hvor familien kan sikre sig en god, billig skiferie. Foto: VisitSweden.

SKIFERIE: Hvis man ser sig godt for, kan man spare mange penge på skiferien. Hvis ferien går til en destination uden for de mest populære uger, kan der være tale om hundredvis af kroner. Vi har samlet de bedste tilbud på de svenske pister lige her og nu.

Den årlige skitur med blussende kinder i solen, varm kakao i en skøn bjælkehytte og sjov i sneen med familien kan få de fleste til at glæde sig.

Men det kan være med blandede følelser, når betalingen skal falde. Rejsen, liftkortet og hotellet kan let gå hen og blive en bekostelig affære - når hele familien skal ud på tur.

Book skiferie i god tid

Hvis man følger nogle få tommelfingerregler, så kan prisen dog komme ned i et leje, hvor de fleste kan være med:

Hurtighed belønnes. Hvis man får booket i god tid, kan man få de bedste værelser og de bedste tilbud.

Afstanden er også vigtig. Hvis priserne skal holdes godt nede, så skal man vælge en destination, de ligger tæt på. Sverige er derfor generelt et godt bud på den billige skiferie for familien. Man kan leje en lejlighed, et hus eller en hytte og så vælge at køre til skisportsstedet. Man behøver ikke bo lige op og ned ad pisten. For sjællændere især er køreturen til Sverige oven i købet kort, så det er muligt at tage af sted på en forlænget weekend og stadig stå på ski. Samtidig er kronekursen i Sverige dejlig lav, så der spares også her.

Skiferie uden for ferien

Har man mulighed for det, så bør man booke uden om uge 7 og 8. Alle andre rejser på skiferie på dette tidspunkt, og priserne er derefter.

Skal man absolut af sted i en eller begge de to uger, så kig efter særtilbud. Det betaler sig. Man kan være heldig at finde gode tilbud til børnefamilier selv i højsæsonen.

Isaberg med lift og ski

Ikke mange timers kørsel fra Sjælland ligger det smukke bjerg, Isaberg. Det kaldes af nogle med rette for Københavns Alper, da det er lige i baghaven, hvis man vil en smuttur på ski.

Er man fleksibel med hensyn til dato, kan man faktisk lige nu får op til 50 procent rabat på skileje og liftkort, hvis man lejer en hytte søndag til torsdag i ugerne 2-5 og 10-12. Læs mere om Isaberg.

Kläppan i Sälen

Uanset om man er en dygtig og rutineret skiløber eller helt nybegynder, så gælder det for børn og voksne, at Kläppan med hele 34 meget varierede pister er et fornuftigt valg til skiferie.

Kan man rejse i uge 51 eller i uge 1-4, så kan der skæres 20 procent af udgiften til skileje, skiskole og liftkort. Læs mere om Kläppan i Sälen.

Familiens skisportssted

Alle kender Idre Fjäll for sin børnevenlighed. Skisportsstedet ligger i Dalarna, og det er en snesikker destination.

Man kan stå på langrend, alpint og naturligvis dyrke de mange aktiviteter uden for pisterne.

Gennem langt det meste af vinteren - også uge 7 - er børn under syv gratis med to voksne. Læs mere om Idre Fjäll.

Læs mere om skiferie i Sverige her.

Senest ændret Onsdag, 21 oktober 2015 17:32

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.