Ferie på den skønne Amalfikyst

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Historien er fastfrosset i Pompei og giver et godt indtryk af livet i dengang. Historien er fastfrosset i Pompei og giver et godt indtryk af livet i dengang. Foto: Best Travel.

ITALIEN: Venlige mennesker, smuk natur, dejlige badestrande og mad og vin i topklasse er nogle af oplevelserne på Sorrentohalvøen i Italien.

Den smukke italienske kyst med navnet Amalfikysten på Sorrento halvøen kaldes ofte "Den Guddommelige kyst", og det forstår man godt, når man har kørt ad den smukke vej langs kysten.

Landskabet skifter hele tiden mellem frodige bjergformationer med farverige bougainvillea, hibiscus og nerier samt duftende appelsin- og citronplantager og rå, forrevne kyststrækninger.

Klipper langs Amalfikysten

Langs kysten ligger den ene lille by efter den anden på klipperne direkte ud mod Middelhavet med en betagende udsigt over det turkisblå hav.

Det er en fornøjelse at gå på opdagelse i de maleriske smalle stræder med skønne gamle bygninger og et væld af små forretninger og hyggelige caféer.

På grund af kyststrækningens skønhed er den med på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

Andersen og Krøyer

Lige siden oldtiden har området tiltrukket kunstnere fra hele verden, og den gør det stadig. Forfattere, malere og musikere har alle fundet inspiration til deres kunst her.

H.C. Andersen var en af de første danskere, som faldt for områdets skønhed, og han fik hurtigt følgeskab af andre berømte danskere blandt andet af maleren P.S. Krøyer.

idstnævnte fandt blandt andet ud af, at lyset i Positano mindede meget om det specielle lys ved Skagen.

Langs kysten ligger en række maleriske byer, blandt andre Positano, Scala, Ravello og Amalfi. Det er byen Amalfi, der lægger navn til kyststrækningen på grund af dens beliggenhed og kultur og historie.

Ravello ligger oppe på bjerget, og den er en smuk lille by med brolagte gader, hvor der hver sommer holdes musikfestival med klassisk musik.

Rejser til Amalfi

Hvis du vil opleve denne smukke egn, har du mulighed for det med eksempelvis Best Travel, der har mange rejser til området.

I 2016 har Best Travel således 25 flyafgange fra Ålborg og København til Rom, hvorfra der køres i bus til Maiori, hvor man bor på det hotelet Splendid.

I Maiori ligger Amalfikystens længste badestrand, ligesom der er gode indkøbsmuligheder og hyggelige restauranter i byen.

Fra Maiori kan man tage på ture til blandt andet Vesuv og Pompei. Vesuv, der ligger i Napolibugten er den 1281 høje vulkan, som senest var i udbrud i 1944.

Ferie i Pompei

Men det mest kendte udbrud skete i året 79, da et meget voldsomt udbrud udslettede byen Pompei med næsten 15.000 indbyggere. Byen blev begravet i et 4-5 meter tykt lag af pimpsten og aske.

En stor del af de ulykkelige indbyggere nåede ikke at flygte, og blandingen af pimpsten, aske og vand dannende en slags skal om de døde, der således blev foreviget i deres dødsøjeblik.

I Pompei ser vi udgravningerne og kan følge livets gang i den gamle oldtidsby.

Amalfi den smukke by

I Amalfi er der sejlture til den fascinerende Smaragdgrotte og mulighed for på egen hånd at opleve byens domkirke, som er en af Italiens smukkeste og mest interessante kirker.

Der bliver også tid til at nyde en god frokost og opleve byens atmosfære - og sande de vise ord skrevet af en lokal digter: "Dommedag er for de Amalfitanere, som skal i Paradis, en dag som alle andre...".

Ravello på bjerget

En anden tur går til den lille by Ravello, som har en spændende beliggenhed på bjergskråningen. Ravello er en af Amalfikystens smukkeste og mest romantiske byer.

Her blev eksempelvis komponisten Wagner inspireret til operaen Parsifal, og guldaldermaleren P.S. Krøyer fandt smukke motiver i byen.

Der er mulighed for på egen hånd at besøge Villa Cimbrone og Villa Rufolo med de farverige parkanlæg og den flotte udsigt over havet og kysten – en af de mest fotograferede udsigter i hele Italien.

Positano med italiensk keramik

På turen bliver der tid til afslapning på egen hånd hele to dage. Her kan det blandt andet anbefales at tage den lokale bus til den lille by vest for Amalfi, Positano, som er kendt for sine pastelfarvede huse og den smukke italienske keramik.

Positano har en interessant historie bag sig. Omkring år 1000 flygtede en række grækere fra Paestum i Grækenland hertil og grundlagde byen, og på kort tid blev den således en vigtig kystby.

De første turister, der begyndte at komme til Positano i moderne tid, var adelige familier, især fra Italien, men senere er turiststrømmen af almindelige turister vokset.

I 1950 kom mange amerikanske turister til byen formentlig som følge af, at den amerikanske forfatter John Steinbeck malende beskrev sin fascination af byen i det berømte amerikanske modeblad Harper's Bazaar.

Limoncello på Sorrentohalvøen

Når du hygger dig med de kulinariske glæder på Sorrentohalvøen, bør du også prøve den lokale citronlikør Limonocello, som laves af citroner (fra området) og blandes med alkohol, vand og sukker.

Et lille glas Limoncello smager bedst efter et godt måltid mad. Du kan læse mere om Amalfikysten her.

Senest ændret Fredag, 22 januar 2016 13:06

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.