Tjek bilen før du tager på ferie

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det kan godt betale sig at tjekke bilen før ferien i Europa. Det kan godt betale sig at tjekke bilen før ferien i Europa. Foto: FDM.

KØR SELV-FERIE: Inden man kører mange hundrede kilemeter ud ad Europas motorveje, landeveje og bjergveje så er det en god ide at gennemtjekke bilen. FDM har samlet nogle gode råd, der skal sikre, at man ikke kommer til at holde i vejsiden i stedet for at komme derhen, hvor ferien skal holdes.

Det stiller særlige krav til bilen, når bilen er fuldt pakket med sommerferie-oppakning, far, mor og børn, måske skal trække en campingvogn eller bære nogle cykler.

Kør selv ferien mareridt

Det værste mareridt er at komme til at holde stille med utilfredse børn og sure forældre på den tyske Autobahn. Derfor bør man udvise rettidig omhu og gøre bilen klar før, man starte hjemmefra.

Inden man tager af sted på kør selv-ferie, så bør man som minimum tjekke bremsevæske, kølesystem, kølevæske, motorolie og kabine/pollenfilter samt bilens dæk.

- Hvis bilen ikke for nylig har været til service, eller hvis eftersynet er nært forestående, vil det være en god idé at lade bilen få et grundigt eftersyn inden turen. Kan man ikke få en tid på værkstedet, kan man tjekke mange af tingene selv, siger Jørgen Jørgensen seniortekniker i FDM.

Pak bilen korrekt til ferien

Selve det tekniske er naturligvis meget vigtigt, for at turen kan blive en succes. Men også hvordan man pakker bilen har betydning. En korrekt pakket bil er en bil, hvor de tungeste ting placeres nederst i bilen og længst muligt fremme.

Tjek bilen før du tager på ferie

Tagbokse er en god ide, men det er vigtigt, at man kun lægger lette ting derop. Har man et åbent bagagerum i eksempelvis en stationcar, så er et gitter ved bagsædet en god sikkerhedsforanstaltning.

Mange er prist sig lykkelige over at have en ekstranøgle, hvis man skulle miste den anden nøgle. Ekstranøglen skal man naturligvis ikke have i bilen.

- Inden man kører hjemmefra, er det vigtigt at undersøge, hvilke krav der er til sikkerhedsudstyr for de enkelte lande. I Italien er advarselstrekant og sikkerhedsvest eksempelvis obligatorisk, mens forbindingskasse og et ekstra sæt pærer anbefales, siger Jørgen Jørgensen.

Danskernes foretrukne feriesteder

Italien er ifølge FDM Travel danskernes favoritdestination for kør selv-ferie. Andenpladsen tilfalder Frankrig og Tyskland har tredjepladsen.

FDM har samlet en oversigt over de europæiske landes krav til sikkerhedsudstyr.

Her kan du læse, hvordan du selv kan klargøre bilen til ferien.

Senest ændret Lørdag, 09 juli 2016 18:44

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.