×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 148

10 gode råd til en lang ferie

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Fredeligt og skønt ser det ud, når man kigger på feriesteder, men det kan godt betale sig at være velforberedt. Fredeligt og skønt ser det ud, når man kigger på feriesteder, men det kan godt betale sig at være velforberedt. Foto:Nicolaj Hovmand Nielsen.

STORE VERDEN: Det er skønt at rejse og især rejser, hvor man har mulighed for at være af sted i en længere periode, er noget mange drømmer om.

Inden afrejsen ud på den lange tur kan det dog være en rigtig god idé, at gøre sig nogle overvejelser både i forhold til de destinationer man skal besøge, ens nye dagligdag, det at være hjemmefra i en længere periode og mange andre ting.

Ikke alt ved at rejse er perfekt, og ofte glemmer man at tage hånd om problemerne, inden de opstår.

Vi deler her vores tips til at få det bedste ud af en længere rejse, så problemerne bliver minimale og oplevelserne mindeværdige.

LÆS OGSÅ: Bali bliver vinterens lune feriedestination

1. Tålmodighed på rejsen

Når man først er uden for Danmarks grænser, kan man lige så godt indse, at alt fungerer i et lidt roligere tempo, og ingen holder øje med klokken.

I stedet for at beklage sig over dette, kan man lige så godt vænne sig til det og væbne sig med tålmodighed. Efter noget tid finder man ud af, at tingene nok skal ske stille og roligt. Et kortspil er guld værd, når ventetiderne bliver for lange!

buddha-thailand-ferie-rejser2. Dine behov på ferien

Det er vigtigt, at man inden en længere rejse lytter til sig selv og sine behov. For selvom det er rart at rejse let, kan der være nogle ting, du simpelthen ikke kan undvære i din hverdag.

Læg mærke til hvordan din hverdag normalt fungerer, og hvilke ting du benytter i denne. Hvilke er altafgørende, og hvilke ting kan du sagtens undvære? Nedskriv alle disse elementer en måned forud for rejsen og gennemgå denne ved pakningen.

3. Vær forberedt på ferien

Overvej hvilken type af rejse det er, du skal ud på, og pak efter dette. Skal I hele familien af sted, rejser du alene eller skal dig og din kæreste opleve verden sammen?

Det er vigtigt at være forberedt på de situationer, der kan opstå, og selvom det er muligt at købe næsten alt på din rejse, så er det til tider rart at have noget med hjemmefra. Eksempelvis er yndlingsbamsen uundværlig, og kan underholde din søn både i flyet, på bussen og i toget, et billede af din familie, der kan tages frem, når savnet er størst, din yndlingsbog, som du kan læse igen og igen eller noget helt andet. Overvej inden rejse, hvad det er præcist, dig og din familie har brug for på en lang rejse.

4. Rejs let

Selvom det virkelig kan være svært, er tøjet ofte umuligt at få ned på et acceptabelt niveau. Men du bliver glad for en minimal oppakning i længden. Lige meget om du skal bære det hele på ryggen eller trække det efter dig på to hjul.

Bred udvælgelsesprocessen ud over flere gange, så du ikke skal tage alle beslutningerne med det samme. Du kan også lave testperioder nogle uger inden afrejsen, hvilket er praktisk også med indholdet af din toilettaske. Brug vores pakkeliste som udgangspunkt, men hav altid dine egne behov med i baghånden.

ferie-rejser-vandfald-thailand-natur-jungle5. Vær fleksibel under rejsen

Fleksibilitet er en god egenskab og især i forbindelse med rejser, er egenskaben guld værd.

Man er nødt til at være fleksibel og omstillingsparat på en længere rejse, for det er aldrig til at forudsige, hvordan morgendagen ser ud.

Bliver flyet aflyst, har hotellet lejet dit værelse ud, kører bussen fra dig? Mulighederne er mange.

6. Ferieudstyret

I sammenhæng med punktet omkring at være forberedt, er det også vigtigt at tænke på de mere praktiske ting som for eksempel elektronik, medicin, overlevelsesudstyr, pas og penge. Vær sikker på at gennemgå listen mange gange og prøv tingene af i god tid inden afrejse, så I er sikre på, at de fungerer som forventet.

7. En ferie kan ikke altid planlægges

Selvom det kan være både rart og give ro i maven, hvis man planlægger alt inden afrejse eksempelvis i forhold til hotel og udflugter, så giv jer selv den frihed at vente med nogle af tingene, til I er på destinationen.

Især når I er på en længere rejse, giver det meget bedre muligheder for at få en uforglemmelig rejse. Det er nemlig ikke alt, man kan planlægge til fulde igennem en computerskærm. Så vent til I står lige midt i eventyret.

LÆS OGSÅ: Ferie i Afrika skal være for alle

8. En sikker ferie

Sikkerheden er et vigtigt punkt med mange underpunkter, som man ikke altid tager højde for.

Forsikring og vaccinationer har de fleste godt styr på, men spørger du først til antal af kreditkort, kopier af vigtige dokumenter, fuldmagt, opbevaring af penge, hængelås til kuffert, bæltetaske eller sikker og vandtæt mobilopbevaring, ser folk lige pludselig lidt mere usikre ud.

Der er mange ting, der skal holdes styr på, og det handler blot om at lave en liste og tage et punkt af gangen.

9. Afstand mellem hjem og feriested

På længere rejser kan det at holde kontakten igennem Skype, Sociale Medier, e-mails eller sågar postkort være virkelig vigtigt.

Selvom man måske har en drøm om at få det derhjemme lidt på afstand, så er det vigtigt ikke at glemme dem, man har kær, mens man er ude på eventyr.

10. Nyd nuet mens du rejser

Selvom der er mange ting man skal have styr på, og alle dage på en rejse ikke er lige gode, så er det vigtigt at nyde nuet og tage sig tid til at glemme alle bekymringerne.

Nyd, at du er af sted og har friheden til at bestemme, hvad morgendagen skal byde på. Det er nemlig det der gør det helt fantastisk at rejse!

Senest ændret Onsdag, 14 september 2016 10:12

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.