Sneen er faldet i Norge og Sverige

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Barn på Idre Fjeld på vej ned af pisten i fuld fart. Barn på Idre Fjeld på vej ned af pisten i fuld fart. Foto: Nisse Schmidt.

SKIFERIE: Sneen er kommet tidligt i år til blandt andet Trysil i Norge og de svenske skisportssteder i Sälen og Idrefjeld i Dalarna og i Åre i Jämtland. Den første sne faldt i disse områder for godt en uge siden, og det er tidligere end normalt. Det betyder, at skisæsonen kan starte tidligere i år, og det ventes, at der kommer rigtig gang i pisterne og løjperne allerede her i november.

På skisportsstedet Sälen finder du Dalarnas længste og hurtigste gondollift i Kläppen, der ligger cirka 10 kilometer fra Sälen.

LÆS OGSÅ: Sälen er klar til skisæsonen

Ny lift til skiløberne

Den nye lift tæller 47 gondoler, hver med plads til 10 skiløbere, som hurtigt bringer dig til toppen af fjeldet, mens du nyder en spektakulær udsigt over fjeldet og dalen på vej op og ned.

Denne gondol kan fragte 2400 personer i timen. Den starter ved velkomstcentret i Kläppen og har en mellemstation på Tranantorget.

Gondolen hører til en af de mest moderne med blandt andet elvarme indbygget på sæderne.

idre-fjell-fjeld-ski-skiferie-ferie-rejserSkiferie på Idre Fjäll

Omkring 150 kilometer fra Sälen ligger et andet af Sverige store skisportssteder Idre Fjäll. Også her har man i sommer investeret i forbedringer af en lang række faciliteter.
Blandt andet åbnes et helt nyt camping-område med 40 pladser i første etape og totalt set 400, når området er fuldt udbygget. Camping-området er "ski-in ski-out" og ligger tæt op ad både alpine pister og langrends løjperne.

Hovedparten af pladserne er sæsonpladser, hvor du indskriver dig for en sæson, men der bliver også mulighed for at leje sig ind på ugebasis.

Snekanon giver snegaranti

Idre Fjäll er blevet mere snesikkert end nogensinde, idet man her har Sveriges eneste "Snow Factory", der producerer sne i plusgrader. Det betyder, at der allerede allerede i november er mulighed for at løbe her.

For andet år i træk afvikles World Cup i skicross i Idre Fjäll. Der er også mulighed for, at du selv kan prøve denne disciplin på to forskellige baner med forskellig sværhedsgrad.

World Cup'en løber af stablen den 10. – 12. februar. Og fra den 20. til den 26. marts lades der op til verdensmesterskaberne i Speedski i Idre Fjäll. Almindelige skiløbere kan deltage i en masse fartfyldte aktiviteter, der leder tanken hen på Speedski. Det er verdens hurtigste skiløbere, der ved ugens udgang konkurrerer i Speedski i området.

Vemdalens skiområder

Vemdalen, som består af de tre skiområder Björnrike, Vemdalskalet og Klövsjö/Storhogna, ligger på grænsen mellem Jämtland og Härjedalen omkring 150 kilometer nordøst for Idre Fjäll.

Også her er den første sne for længst faldet. I Björnrike kommer der vinterlys på storslaloms bakken, hvilket giver gode muligheder for aftenski.

Samerland åbner et børneområde i Björnrike, hvor samere fortæller om deres kultur og vigtige rolle i Härjedalens udvikling. Du kan desuden prøvesmage rent kød og fisk, som tilberedes over åben ild og serveres med det samme.

trysil-snowboard-ski-skiferie-sneLængere sæson på ski

Når først ét skisportssted har annonceret den første sne, er der traditionen tro ikke langt til, at de øvrige følger trop.

Løjper, lifter og snekanoner er derfor i fuld gang med at gøre klar, ikke bare i Sälen, Vemdalen og Idre Fjäll, men i hele ski-Sverige.

Og det samme gælder i øvrigt hoteller, restauranter og skiskoler.

- Det er en særlig dag, når den første sne falder og varsler, at en ny skisæson er skudt i gang. Sommeren har været lang i år, men pludselig har kulden indfundet sig, og nu er det altså sneens tur. Skidestinationerne gør klar med nye faciliteter og glæder sig til at byde alle gæster velkomne, siger Anna Kron Boysen, PR Manager i VisitSweden.

Kør selv på skiferie

En tidlig start på skisæsonen betyder, at de tidlige frostgrader skaber et godt sneunderlag fra start, og det får skiløberne glæde af hele vinteren.

Hvis du hører til dem, der vil køre selv til sneområderne enten i Sälen, Idrefjeld, Vemdalen eller helt op til Åre i Jämtland, så er det en lang tur, du begiver dig ud på. Du har flere muligheder:

Du kan sejle fra København med DFDS til Oslo og så køre derfra til alle de nævnte skispotsteder. Du kan også køre hele vejen fra Danmark. Det er hurtigst at tage motorvejen hele vejen til Oslo og derfra kør nordpå til Trysil og derfra videre til Sälen, Idre Fjäll og Åre.

aare-sne-lift-ski-skiferieAfstande til skisportsstederne:

Helsingborg-Sälen 570 km
Helsingborg Idre-Fjäll 835 km
Helsingborg-Åre 1215 km
Oslo-Trysil 207 km
Sälen-Idre Fjäll 150 km
Sälen-Vemdalen 300 km


Flere informationer om skiferie:

www.visitsweden.com
www. DFDSseaways.dk
www.norskrejsebureau.dk

Senest ændret Mandag, 14 november 2016 18:23

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.