Stå på ski med familien i Norge

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Norge har de perfekte pister til hele familien. Norge har de perfekte pister til hele familien. Foto: Norsk Rejsebureau.

BEITOSTØLEN: Er du til langrend eller alpint skiløb eller begge dele, så er stedet Beitostølen. Her er nemlig plads til alle i familien.

Destinationen ligger cirka 225 kilometer nordvest for Oslo og lige midt i det norske skihøjland. Beistostølen er en hyggelig fjeldlandsby, der ligger 900 meter over havet.

Her er ski for hele familien fra de allermindste børn og til bedsteforældrene, og en af landets største skiskoler er klar til at tage mod elever i alle aldersklasser.

Skilandet midt i Norge

Her i skihøjlandet bor man "midt i det hele", som Norsk Rejsebureau skriver på deres hjemmeside. Det er da heller ikke helt forkert, uanset om man bor i hytte, lejlighed eller hotel.

Bureauet har mere end 100 års erfaring i at arrangere skirejser til Norge, og man kan hos Norsk Rejsebureau foruden Beistotølen finde en snes andre skidestinationer i Norge.

I Beistostølen finder man to alpincentre: Beitostølen Skicenter for børn og let øvede skiløbere (grønne, blå og røde piste) - og Raudalen Alpincenter til løberen, som ønsker fart og spænding (røde og sorte piste).

langrend-norge-skiferie-skiLangrend i top

Men derudover er langrendsmulighederne helt optimale. I området finder man nogle af Norges bedste langrendsløjper med over 300 kilometer skønne ruter igennem det smukke landskab.

Kulissen ligger ikke så langt fra Jotunheimens fjeldtinder. Turrunder i og omkring byen har forskellige længder og sværhedsgrader, og turen kan gå i skovterræn, eller Ola-Expressen kan tages op til højfjeldets løjper, der fører ind i Jotunheimen.

En aftentur på lysløjpen er også en meget stemningsfuld oplevelse.

kaelketur-beitostoelen-norge-skiferieSkiskole for børn og voksne

For de mindste og lidt større børn sker der noget hele tiden. Skifærdigheder læres under sjov, kyndig vejledning i børnepakkerne og skiskolen, der både har undervisning for børn og voksne.

Bag Bergo Hotel har børnene eget legeland med lift og bakke. Når benene ikke kan klare mere ski, tilbydes aktiviteter som hundeslædekørsel, børnesnescooter og kælkning.

Men der er også en stor snowboardpark med egen lift og flere hop for både begyndere, øvede og avancerede. Der er forskellige hoplængder, hvoraf mindst to er store hop. I alt har stedet 15 pister.

Masser af aktiviteter i sneen

I Beistotølen sker der noget hver dag, eftermiddag eller aften. Ugen har et fast program med velkomstmøde om søndagen, og derefter går det slag i slag med familiemesterskab på kælk, tegnefilm, svømmehalsbesøg, SPA, snerafting, hundeslædekørsel, lavvo-aften (bålhygge i samertelt), slalomkonkurrence, sneskoture og snowrafting.

Men du behøver ikke være barn for at have det sjovt. Prøv for eksempel at tage kælkeliften til toppen af fjeldet og via den snørklede kælkepist venter der en susende nedfart. Kør alene eller flere sammen.

Mad og ski

Efter oplevelserne på de hvide pister og løjper er til ende, kan man gå på opdagelse i byen.
Hyggelige caféer, restauranter, pubber, mikrobryggeri og afterski er nogen af de mange aktiviteter der lokkes med.

Senest ændret Tirsdag, 03 januar 2017 07:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.