Julemarked i Sverige – også underjordisk

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Julemarked i Typarksgrottan. Julemarked i Typarksgrottan. Foto: Visit Sweden.

SVERIGE: Julen er en vigtig, lysende milepæl for os nordboere, og de svenske julemarkeder i by og på land har en stærk tradition for det.

I år er der tilmed flere svenske julemarkeder, der kan fejre jubilæum. Et har 30 år på bagen, mens et andet kan fejre 10 julefejringer.

Og atter engang er der julemarkeder i bemærkelsesværdige rammer. Et foregår i oplyste underjordiske gange, nemlig i Tykarpsgrottan. Et andet har skabt et julemarked sammen med gamle veteranbiler og gammeldags legetøj, nemlig på Johanna Museet.

"Julemarkederne i Sverige varsler julens komme, og det sker allerede fra midt november. 2017 er ingen undtagelse, og er der noget, vi nordboere ser frem til, er det denne magiske tid på året. Vi danskere tager i højere og højere grad på juleinspirationstur over broen og bringer lys, juledelikatesser og hjemmegjorte julegaver med hjem til juleaften. Den svenske krone gør tilmed, at vi får meget for pengene", siger Anna Kron Boysen, fra Visit Sweden.

Johanna Museets julemarked, 25. – 26. november

På Johanna Museum i Skåne i Skurup kombineres julen med sjove elementer fra gamle dage.
Johanna Museum er normalt et teknisk museum med veteranbiler, motorcykler, dagligdagsting fra en svunden tid, musikinstrumenter og legetøj, som tidligere generationer havde sjov med. I julen diskes der op med meget traditionel skånsk "spettekaka" (spydkage) og gammeldags
hjemmebagt brød bagt i stenovn. Håndværkere fra Skåne sælger små nisser, keramik, håndmalet porcelæn og meget mere. Børnene møder også julemanden!

Læs mere om julemarkeder.

Underjordisk jul i Tykarpsgrottan, 7. – 10. december

Her er der tale om et traditionelt julemarked men i en højst utraditionel kulisse under jorden. Tykarpsgrottan ligger en kort køretur fra Hässleholm, og 12 meter under jorden findes en labyrint af underjordiske gange, hvor kunsthåndværkere viser deres seneste kunst frem. Der er tale om en gammel kalkstensgrotte, som med levende lys, musik og juledufte giver en fantastisk julestemning af de sjældne. Julegaverne kan købes her, og børnene kan krybe ind i nissegangen, hvor man nedfælder sine julegaveønsker til julemanden. Hygge spundet over uhygge.

Læs mere om Tykarpsgrottans julemarked. 

Senest ændret Onsdag, 01 november 2017 10:09

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.