Prisvindende cykelrute i Sverige

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Prisvindende cykelrute i Sverige FOTOS: Region Halland/

Europas bedste cykelrute er blevet kåret, og den ligger i det vestlige Skåne og Halland. Alle cykelentusiaster kan således kun et stenkast fra Danmark give sig i kast med den prisvindende rute, Kattegatleden.

Danmark er fyldt med cykelentusiaster, der uanset vejret sværger til deres trofaste jernhest som transportmiddel. Hvis man er en af dem, så har man noget at glæde sig til. Europas bedste cykelrute er nemlig blevet kåret, og den ligger lige på den anden side af Øresund. På cykel- og vandringsudstillingen "Fiets en Wandelbeurs" i Holland blev Kattegatleden forleden hædret som Europas bedste cykelrute i 2018.

"Analyser har vist, at Sverige er et land, som danskerne frem for alt forbinder med natur og out-door oplevelser i uendelige skove, med dybe søer og masser af frisk luft, hvad enten man er på cykelferie, i campingvogn, på kanotur eller bare kører tværs gennem landet i bil på opdagelse. Nu hædres den fine cykelrute, Kattegatleden, som den bedste af sin art i Europa, hvilket understreger Sveriges voksende cykelturisme og herudover vidner om stor europæisk interesse", siger Anna Kron Boysen.

LÆS OGSÅ: Hacking - en ny kunstart på IKEA Museum

Kattegatleden, en 395 kilometer lang cykelrute, åbnede i 2015. Kattegatleden var Sveriges første nationale cykelrute, og den slanger sig mellem Helsingborg i syd og Göteborg i nord. Mange af rutens kilometer går langs den smukke vestkyst og gennem byerne Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Laholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka og Göteborg. Man får således set en masse af det vestlige Sverige, hvis man cykler alle 395 kilometer. Fortrækker man kortere distancer, kan man blot udvælge de etaper, som man finder mest spektakulære og interessante.

En kriteriefyldt prisCykel Halland Strandpromenaden Varberg 28329

For at vinde den anerkendte pris, skal ruten opfylde en del kriterier. Cykelruten skal være indviet, væsentlig fornyet eller udvidet for ganske nylig. Den skal bestå af et vidtforgrenet net af større og mindre cykelstier, og så skal ruten være naturskøn og varieret i sit udtryk. Endvidere er et vigtigt krav, at ruten skal ligge på afsondrede stier eller på meget stille landeveje, og der må ikke være trafikstøj eller larm fra industrivirksomheder i nærheden. Hvis ruten krydser en større vej, skal der være et sikkert kryds for cyklisterne. Og så skal der også være gode faciliteter undervejs som bænke og velegnede skovturs-borde. Ruten skal naturligvis også være nem at køre efter, så man ikke farer vild. Kattegatleden lever op til kriterierne, og man kan derfor forvente at få en hyggelig og naturskøn tur, hvis man vælger at cykle den lange vej.

Dag Hultefors, formand for regionstyrets vækstudvalg, Halland Region, modtog prisen i Utrecht. Han er glædeligt overrasket over prisen og budskabet bag.

"Kattegatleden er en succes, og interessen stiger konstant, ikke mindst internationalt. Vores fokus på international markedskommunikation giver nu resultater. Cykelruten er endvidere blevet en vækstmotor i turismen til regionen, mens den er også et stort aktiv for de lokale".

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.