USA er fortsat et meget populært rejseland

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
USA er fortsat et meget populært rejseland Tekst: Aage Krogsdam

USA er stadig mere end populært, og det fejres på forskellig vis i Danmark, ikke mindst med den nye amerikanske ambassadør.

Den nye amerikanske ambassadør i Danmark, Carla H. Sands, åbnede mandag den 5. marts den største workshop om USA i Skandinavien på hotel Radisson Scandinavia i København. Det var den danske Discover America-komité, der stod for arrangementet. Omkring 50 udstillere præsenterede så godt som alle stater og regioner i USA. Fra Californien til New York, fra Boston til Florida, fra kornbæltet over Rocky Mountains.

USA er den største oversøiske destination for danske rejsende, hvor der i perioden fra januar til udgangen af august sidste år var 219.000 danskere, der besøgte USA - en fremgang på to procent i forhold til året før i samme tidsrum. Fra alle de nordiske lande og Baltikum besøgte over én million turister og forretningsfolk USA sidste år, og der har de seneste år været en støt stigning i antallet af rejsende til det store land fra denne region.

LÆS OGSÅ: Hawaii er en tydelig trend i 2018

"Som region hører vi til blandt de 5 største i Europa, der sender besøgende til USA. Vort mål er at vi i år 2020 skal nå to millioner gæster fra Norden," sagde Karin Gert Nielsen, direktør for Discover America Denmark og ejer af Atlantic Link, der blandt andet repræsenterer en lang række amerikanske destinationer.

Nyt kør selv katalog

Dagen før messen på Hotel Radisson Scandinavia holdt FDM Travel en workshop i Dokken i Frihavnen i København. Her præsenterede FDM Travel et nyt flot katalog over kør selv muligheder i det kæmpestore land. På 180 sider præsenteredes flere hundrede forslag til ture, hvor man kommer rundt i de yderste og ikke så kendte hjørner af USA. Det store katalog er krydret med utroligt flotte fotos fra alle 50 stater, og ikke mindst naturoplevelserne i de mange nationalparker er i fokus. FDM Travel sender omkring 30.000 danskere på kør-selv ferie i USA hvert år.

De amerikanske nationalparker kunne i 2016 fejre 100-års jubilæum. Nationalparkerne skylder at give den fra Skotland indvandrede naturalist og skribent John Muir en tak – så at sige. Da han var 11 år gammel immigrerede hans familie til Wisconsin i USA. Senere i 1868 efter omfattende rejseri rundt i USA slog John Muir sig ned i San Fransisco. Hele sit liv viede han til naturbeskyttelse, og han var den direkte initiativtager til oprettelsen af USA's første nationalpark Yellowstone i 1872. Derefter fulgte Sequoia og Yosemite nationalparkerne i 1890.

Nationalparkerne er populære ikke alene hos udenlandske turister, men også den amerikanske befolkning nyder at besøge den ualmindeligt smukke natur i de 58 registrerede nationalparker i USA. Årligt besøges nationalparkerne af omkring 300 millioner mennesker. Det vil altid være et spørgsmål om temperament, hvilken park man som gæst synes er flottest og mest storslået, men parkerne byder på alt lige fra slugter, bjerglandskaber, vulkanområder, prærieområder til vådlandsområder.

-Det har været en stor succes, og interessen viser, at danskerne stadig er helt vilde med USA som rejseland, fortæller salgs- og indkøbschef Jesper Ewald. Når det gælder danskernes lyst til at rejse udenlands, så står USA stadig øverst på ønskelisten og sådan har det været i flere år. Og der er ikke noget, der tyder på, at interessen bliver mindre de kommende år, siger Jesper Ewald.

Udover de mange destinationsstande var der også dagen igennem 9 foredrag om forskellige destinationer i USA på dansk samt 20 foredrag på engelsk. Undersøgelser har vist, at de tre topprioriteringer for danskerne, når de besøger USA er shopping, sightseeing og nationalparker i nævnte rækkefølge.

www.usatours.dk

www.discoveramerica.dk

www.fdm-travel.dk

Senest ændret Torsdag, 15 marts 2018 12:15

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.