Spies tager temperaturen på ferie-fotos

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

MISUNDELSE ELLER GLÆDE? Feriebilleder deler vandene mellem generationerne. De ældre glæder sig over at se venner, familie og kolleger slænge sig i solen, mens de unge har sværere ved at smile over billeder af venner og bekendte, der spiser is og hopper i poolen. Det viser en ny undersøgelse fra Spies.

Det er juli måned i Danmark. Regnen fosser ned for anden uge i træk, og du har lige tømt dine gummistøvler for vand og tørret dit hår efter en våd cykeltur. Du tjekker Instagram og scroller ned over billeder af venner og bekendte i badetøj under palmetræer med hashtags som #hardetforvildt og #kommeraldrighjem. Så kommer der en snap fra din fætter, der tilsyneladende er på vej hjem fra byen i Magaluf. 35 grader og 9:00 står der på snappen. Og ping! Der kom en MMS fra dine forældre, der viser, de er på vej ud og vandre på Kreta. Også der skinner solen.

LÆS OGSÅ: Sådan tager du det perfekte feriebillede

Hvordan du reagerer på feriebillederne, kommer meget an på din alder, viser en ny undersøgelse. 59 procent af 46-65-årige danskere glæder sig på vegne af familie, venner og kolleger, når de sidder derhjemme i dårligt vejr og ser på andres solrige billeder, mens kun lidt over en tredjedel af de 18-30-årige finder samme glæde ved billederne. 36 procent af de unge bliver ligefrem misundelige. Det gælder kun 23 procent af de 31-45-årige og 15 procent af de 46-65-årige.

"Vi lever i en tid, hvor folk tager og deler flere feriebilleder end nogensinde. Især hvis man er på de sociale medier, er de næsten umulige at undgå. I Spies ville vi derfor gerne undersøge danskernes holdning til feriebillederne. Og det er ret slående, at ældre danskere er så meget bedre end de unge til at glæde sig på andres vegne i solen," siger Eva Lundgren, der er marketingchef i Spies.

Mænd bruger feriebilleder til at skabe misundelse Ikke blot er der en forskel på danskerne, når det kommer til alder. Også mænd og kvinder ser forskelligt på feriebilleder:

"Undersøgelsen viser også, at kvinder bliver mere misundelige end mænd, når de støder på feriebilleder. 28 procent af kvinder bliver misundelige, mens det kun gør sig gældende for 19 procent af mændene," siger Eva Lundgren og fortsætter:

"Og det er endda rigtigt paradoksalt. For hvis vi kigger nærmere på, hvor mange mænd og kvinder, der sender feriebilleder til familie, venner eller i kolleger for at gøre dem misundelige på ens gode ferievejr, er mænd faktisk en smule værre end kvinder."

31 pct. af mænd har sendt billeder hjem for at gøre dem derhjemmemisundelige, mens det gælder for 28 pct. af kvinder.

Senest ændret Mandag, 11 juni 2018 11:31

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.