Thailands nytår rimer på vandkamp

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Man bliver aldrig for gammel til at lege med vand. Man bliver aldrig for gammel til at lege med vand. FOTOS: Tourism Authority of Thailand

OPLEV SONGKRAN I THAILAND. At rejse er at leve og ikke kun ligge på en solstol. Vi nordboere har været lidt for gode til kun at søge solen, når rejsen går derud, men der er et hav af andre muligheder. Det thailandske nytår fejres her i april, og foruden god mad er vand en vigtig bestanddel.

Songkran er en national helligdag i Thailand, og den er landets største og mest livlige fest, som fejres den 13.-15. april i hele landet. Ordet ''Songkran'' betyder ''bevæge sig ind i'', hvilket refererer til zodiakkalenderen, og til, at solen bevæger sig ind i Vædderens tegn i april, der markerer begyndelsen på det nye solår – nytårsaften, som man siger i den vestlige verden. Det kan fejres i hele Thailand, og her følger et par forslag:

Hvor skal man fejre

• I Chiang Mai i den nordlige del af landet fejres Songkran-festivalen i hele byen og primært i området omkring Ping River og Thapae Gate.
• Den største Songkran-fest i Bangkok finder sted i Silom. Hele den 5 km lange gade i Patpong-distriktet bliver én stor vandfest, hvor thaier og turister fejrer sammen, så husk at lægge alle værdigenstande i en plasticpose!

• I det sydlige Thailand, i Nakhon Si Thammarat-provinsen, er festivalen præget af hinduismen. De, der er interesseret i at deltage i mere kulturelle festligheder, kan opleve den unikke og farverige Nang Dan-parade – en ceremoni, der hylder en af hinduismens vigtigste guddomme, Shiva. Traditionen er mere end 1.300 år gammel og begynder på Ratchadamnoen Road midt i byen Nakhon Si Thammarat.

• Hvis man fejrer Songkran på en thailandsk ø, er der som regel rige muligheder for at feste. Koh Samui, Koh Tao, Phi Phi Islands og Phuket er eksempler på steder, hvor man kan fejre, men det er dog meget mere dæmpet sammenlignet med steder som Chiang Mai og Bangkok.

LÆS OGSÅ:  Romantisk get-away i Thailand

bb36d43bcf03bd03 orgDen kulturelle side af Songkran

Festlighederne varer typisk i tre dage med særlige traditioner for hver dag. Den første dag i Songkran er den dag, hvor buddhister rengør deres buddhafigurer og husaltre. Det er også den dag, hvor den underholdende vandkamp, som Songkran er kendt for, begynder. Traditionen med vandkamp begyndte med, at folk forsigtigt skyllede deres problemer, sygdomme og årets misgerninger væk og dermed gav det nye år en ren start ved at hælde vand på hinanden. I dag kastes der med vand i alle byer, og folk kommer fra hele verden for at deltage i verdens største vandkamp – festivalens store højdepunkt. For at deltage har man ikke brug for andet end en vandpistol eller en spand vand.

Den anden dag tilhører hverken det nye eller det gamle år. Man siger, det bringer uheld at skændes denne dag. Man tilbereder mad, som man giver til munkene og templerne i forbindelse med offerceremonierne næste dag. Festivalens tredje og sidste dag er den, der minder mest om den vestlige verdens nytårsaften, hvor familie og venner fejrer sammen.

Uanset hvordan og hvor rejsende vælger at fejre Songkran, bliver det en sjov og uforglemmelig oplevelse. En nyhed i forbindelse med dette års festligheder er, at mange thaier vælger at bære traditionelle thailandske dragter.

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:30

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.