Rejser

Lys, lys, lys. Det er noget nær det vigtigste for liv og livsglæde. Svenskerne hylder netop lyset på flere måder og i flere byer. Se mere her.

Kender du det med, at der skal bestilles en lejebil, mens du er på farten med jobbet? Eller afbestilles noget parkering i en lufthavn, fordi du alligevel flyver fra en anden lufthavn? Eller hotelbooking, mens du er på farten?

En ny afgørelse om rettigheden til kompensation ved forbindende fly under samme booking, skulle nu give flypassagerer over hele verden ret til at få kompensation, selvom et andet flyselskab er skyld i forsinkelsen, oplyser verdens førende kompensationsselskab AirHelp.com

Tekst: Journalist Aage Krogsdam

 

Det er et betagende syn, der møder dig, efter at du er kommet ind i den store hal, hvor det knap 40 meter lange polarskib, Fram, ligger i sin fulde størrelse. Vi befinder os på Fram-museet i Oslo, hvor du kan høre om og via fotos se en lang spændende historie om norsk polarforskning fra slutningen af 1800- tallet og frem til 1930'erne.

I gamle dage fedtede man rundt med et chartek, hvor alle ens rejsedokumenter var. Problemet var bare, at papirer tit forsvandt, og at ingenting blev opdateret undervejs på rejsen. Erhvervsrejsebureauet, BCD Travel, har en digital løsning på ovenstående problem, som nu kommer i 'anden generation'.

Klimaudfordringerne og den grønne omstilling fyldte meget i den overståede valgkamp og betyder mere og mere for forbrugernes adfærd. Senest har man fx set, at klimabekymringen i form af 'flyskam' har ramt SAS på passagertallene, og nu ser den ud til også at påvirke vores sommerferieplaner - og endda måske sommerhushandlen i fremtiden.

Strandtur på Copacabana eller i Caribien? Var det noget? Du behøver dog ikke at køre så langt eller flyve. Det ligger i Halland, som engang tilhørte Danmark.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

I byen Koblenz med cirka 100.000 indbyggere løber Mosel ud i Rhinen ved det berømte Deutsches Eck. Denne odde er centrum for en af Tysklands ældste byer grundlagt af romerne for mere end 2000 år siden.

Så er der dømt sommerferie for alle skolebørn, og det betyder, at man måske skal ud at rejse. Bo på hotel. Gøre noget, man ikke gør til hverdag. Hotels.com har set på vores yndlingsrejsemål denne sommer, og København er med på listen.

På med vandreskoene, solcremen og sikkert også kasketten. Find den gode balance med oppakningen på ryggen. Og kom så ned i gear og få taget nogle kvantespring på gåben. Det er ren livsnydelse, ikke mindst om sommeren og sensommeren.