Rejser

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

 

Sammen med min søn og datter har jeg været på cykeltur i Shark Valley i Everglades Nationalparken i delstaten Florida i USA. Der er skabt en 25 kilometer lang rute gennem sumpen, og man kan både cykle rundt på ruten eller tage med en af de mange busser, der kører rundt hver halve time.

Måske er det fordi, vi er bange for, at robotter skal overtage vores liv? Eller måske frygter vi forandringer, og at tingene skal komme ud af kontrol? Jovist, men intelligent teknologi er kommet for at blive, kan det ses i Danmark og ude i verden, og der er ingen tvivl om, at den vil vinde indpas mange flere steder i vores samfund.

Alt bliver bare lettere, når man bor lige ved pisten. Når det ikke tager mere end blot et par minutter at komme fra pist til pejs ved tusmørketid, og man hurtigt kan lægge de trætte ben op i sofaen. Det sparer også tid, for man er fri for skibusser og at pakke alt udstyr ind i bagagerummet af bilen samt lange maratontraveture. De fleste skiløbere og snowboardere vil med stor sandsynlighed gerne slippe for den anstrengende tur med grejet på skulderen.

Tekst: Journalist Aage Krogsdam

Med de perlemorshvide tage udformet som sejlene på et skib ligger Sidneys verdensberømte operabygning, tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon, blotlagt lige ud til havnen på en lille halvø, som et markant vartegn for byen lige overfor Sydney Harbour Bridge, som ses til venstre for operahuset.

Har du følt dig lidt stiv i betrækket, når du efter en lang pause fra skiløbet hopper op på skiene igen? Så er du ikke alene. Det er dog ikke svært at komme godt i gang igen, hvis man blot tager en række forholdsregler. Danmarks Skiforbund og Visit Sweden giver gode råd:

God humle rimer på en god ferie. Og det har det islandske flyselskab anerkendt. Det gælder, hvad enten man er på vej på fabelagtig ferie og ser indflyvningen med en kold øl i hånden. Eller man er på vej hjem - lidt vemodig over, at det hele er slut.

Skal du til USA i nærmeste fremtid, hvadenten det er privat eller på job? Så skal du være opmærksom på, at Trumps delvise nedlukning af USA's statsapparat kan komme til at drille dig på rejsen. Se mere her.

Skiferie og vandgrød i en periode? Eller ingen skiferie. Valget er nemt for de fleste glade skiløbere. Og det er bare ikke alle, der har råd til at spendere en mindre formue på en skiferie - eller en ekstra skiferie. Men man behøver faktisk heller ikke at købe sig fattig, når en af yndlingsferierne skal nydes. Den svenske valuta er rekordlav, og der er også andre effektive sparefif, man kan benytte sig af.

Har du nogensinde oplevet, at dit fly var forsinket? Og at det var svært at få kompensation for det? Eller andre lignende ting? Og har du bemærket, at problemet med flyforsinkelser synes at være stigende? Det har flyjura.dk en række iagttagelser til, som du kan læse om her.

Flere og flere oplever, at de rammes af ubehagelige flyforsinkelser. Flyjura.dk har udarbejdet en liste over flytrafikken henover jul og nytår, både ind og ud af Billund og Københavns Lufthavn, Kastrup.

Det norske lavprisflyselskab Norwegian skulle angiveligt have de fleste problemer med hele 30 flyforsinkelser/aflysninger ud af cirka 1.300 afgange, der var forsinket mere end 3 timer. Norwegian havde især problemer med aflysninger i dagene op til jul, fra den 16. - 21. december.

Danske SAS havde også problemer med at få flyene afsted til tiden med 20 forsinkelser ud af næsten 2.600 afgange. Det er rundt regnet dobbelt så mange afgange som Norwegian, men med 10 færre forsinkelser, skriver flyjura.dk.

De næst fleste afgange findes hos britiske EasyJet med cirka 500 afgange, dog med kun 8 forsinkelser.

Flyjura.dk peger også på, at hvis man flyver ind eller ud af Kastrup har man de seneste 14 dages tid haft 3 gange så stor risiko for at blive ramt af forsinkelser/aflysninger sammenlignet med Billund.

Har man oplevet forsinkelser under sin rejse, kan flyjura.dk kontaktes, hvorved de lover at tjekke, om man er berettiget til kompensation, og de skulle angiveligt også sørge for, at denne bliver udbetalt snarest.

Tekst og fotos: journalist Aage Krogsdam

Australien er et stort kontinent, og selvom fly i dag er den største transportør af passagerer over længere afstande, er det stadig muligt at køre øst/vest og nord/syd med passagertog gennem nogle af kontinentets smukkeste landskaber. På disse togture kan man opleve det virkelige outback med busksteppe, bjergkløfter, høje bjerge, floder, ørkener og tropisk regnskov.