Rejser

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

 

Er du til power-shopping i stor stil, er stedet Mall of America i Bloomington i Minnesota i USA. Indkøbscentret ligger cirka 20 km fra Minneapolis Centrum. Der er tale om Nordamerikas største indkøbscenter og et af de største i verden. Her er godt 550 butikker i fire etager med et kæmpe forlystelsescenter midt i centret. Her er desuden 50 restauranter og caféer, hvor du kan få en kulinarisk oplevelse fra stort set alle køkkener i verden til både lave og høje priser.

Tekst og fotos: journalist Aage Krogsdam

 

Lige syd for Bornholm og Lolland samt Falster ligger delstaten Mecklenburg- Vorprommeren. Efter genforeningen af Tyskland i 1990 er denne stat blevet en del af den samlede markedsføring af Tyskland som turistdestination.
Men delstatens turistorganisationer med flere vil gerne have flere turister fra Danmark, hvor det sidste år kun blev til cirka 100.000 danskere ud af omkring syv millioner besøgende i denne Østersøregion.

Tekst og fotos: Aage Krogsdam

Drømmer du om den store rejse USA rundt mere eller mindre for dig selv og din familie så får du det hele serveret på et fad hos USA Rejser.

Skiferie til rabatpris? Endda med god klimasamvittighed? Prisen for 100 svenske kroner ligger nu på rekordlave 69 danske, hvilket betyder, at kursen er rekordlav i ti år. I følge en ny undersøgelse er det noget, danskerne er uhyre bevidste om. Forbrugerøkonom anerkender besparelsesmuligheden.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

Solen skinner fra en dybblå himmel, mens jeg sidder under en parasol i skyggen og nyder et køligt glas hvidvin. Jeg befinder mig i den hyggelige, lille vin by, Riquewihr i Alsace, en smuk dag i slutningen af august.

Gøteborg er netop kåret som "European Capital of Smart Tourism", 2020. Det stod klart ved en ceremoni i Helsinki onsdag aften den 9. oktober. Konkurrencen gennemføres af EU-Kommissionen, og Gøteborg var den eneste nordiske by i finalen.

Efter mange års byggeri og klargøring åbner en helt ny skidestination i Sverige. Populære Idre Fjäll i Dalarna får en lillebror, for Idre Himmelfjäll, som den nye destination hedder, ligger kun et stenkast væk. Der bliver dermed en endnu større koncentration af skimuligheder i det samme geografiske område.

Er du vild med at stå på ski? Og trænger du til at komme op på brædderne med forventningen om, at der er sket mange forbedringer på din skidestination? Så er Sverige måske noget denne sæson. Valutakursen er også stadig rekordlav, så mange penge kan spares.

Af: Journalist Aage Krogsdam

 

Finland kaldes de 1000 søers land. Det er nok en underdrivelse, da der er mere end 200.000 søer i landet, hvor mere end 65 % er dækket af skov. Det finske folk har i sin historie været under skiftende herrer, længst under svenskerne og tilknytningen til Sverige har sat spor overalt med svenske navne. Cirka otte procent af befolkningen taler svensk.

Flyskam er blevet et hot udtryk og noget, de fleste rejsende forholder sig til anno 2019. Men til trods for dette, ser erhvervsrejsebranchen ikke tendens til, at rejseomfanget i virksomheder falder.