Salzburgerland er danskernes foretrukne skidestination Fremhævet

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Tekst: journalist Aage Krogsdam

Delstaten Salzburgerland i Østrig har i mange år været en populær skidestination for skiglade danskere. Forleden var en række repræsentanter for de fem skidestinationer Zell am See-Kaprun, Wagrian-Kleinarl, Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberunn, Salzburger Saalachtal og Obertauern på besøg i Danmark for at informere om skiområderne og de nyeste aktiviteter de fem steder.

Kitzsteinhorn er en del af skiområdet Zell am See-Kaprun, og destinationens nye liftkort, Ski Alpin Card, gælder således til Kitzsteinhorn, Maiskogel og Lechnerberg i Kaprun, Schmittenhöhe i Zell am See og hele Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Liftkortet giver adgang til 121 lifter og 408 km pister.

Den 30. november åbnede forbindelsen mellem Kaprun, Maiskogel og Kitzsteinhorn. Dermed vil det for første gang være muligt at udføre ski-in-ski-out direkte fra Kaprun centrum, via bjerget Maiskogel til hjertet af Kitzsteinhorn gletsjeren, hvor den perfekte naturlige puddersne ligger i metervis. Gletsjeren ligger i godt 3000 meters højde.

Den nye forbindelse "K-ONNECTION" garanterer ultimativ komfort, moderne teknologi og frem for alt ubegrænsede skioplevelser for hele familien. Med åbningen af "3K K-ONNECTION", som er SalzburgerLands første tre-kablede gondolbane, bliver Maiskogel-familiebjerget og snegaranten Kitzsteinhorn dermed forenet. Gondolerne har 360 graders glasvægge, der giver en helt unik panoramaudsigt over Kaprun, Zeller-søen, skiområdet og ikke mindst Østrigs højeste bjergtoppe i nationalparken Hohe Tauern, som skiområdet ligger i. Også på de øvrige destinationer i delstaten er der åbnet nye lifte i denne sæson og nye forbindelser, som giver mulighed for en god skioplevelse for hele familien.

Danskerne foretrækker Østrig

Af en ny undersøgelse fra Analyse Danmark, som er foretaget i samarbejde med SalzburgerLand Tourismus, fremgår det, at 45 procent af danskerne, der rejser på skiferie, vælger Østrig som deres foretrukne destination. Østrig lægger sig således en smule foran Norge, som er danskernes næstmest foretrukne destination med 44 procent.

Eksempelvis har antallet af danske overnatninger i Salzburgerland været støt stigende siden 2010, hvor 2018 er det år i perioden med det absolut højeste antal af overnatninger. Hele 561.966 danskere trak dynen op om ørerne i østrigske senge alene i Salzburgerland i vintersæsonen sidste år. Analyse Danmarks undersøgelse viser, at det særligt er skidestinationerne Zell am See-Kaprun og Wagrian-Kleinarl, som er populære rejsemål for danskerne.

I følge SalzburgerLand Tourismus er tallene ikke overraskende. Det største antal af overnattende gæster i Østrig er i Salzburger Sportwelt, der blandt andre dækker over regionerne Wagrian-Kleinarl og St. Johann, som tegner sig for 270.035 overnatninger foretaget af danskere i 2018, mens der var 79391 overnatninger i Zell am See-Kaprun.

Årsagen til, at valget falder på netop de østrigske skidestinationer, kan blandt andet findes i danskernes særlige fokus på 'hygge'. Udover parametre som pris, snegaranti og alsidighed samt sværhedsgrader i skiområdet, vælger danskerne nemlig ud fra, hvorvidt de finder området 'hyggeligt', viser undersøgelsen.

"Vi er glade for, at danskerne lægger stor vægt på snegaranti, varierede skiområder og hyggelige hytter i terrænet, når de vælger skiferie. Salzburgerland har igennem det sidste årti haft et skarpt fokus på at udvikle vores skidestinationer med blandt andet øget liftkapacitet, nye pister, snekanoner og ikke mindst masser af funparks m.v. Hyggelige, autentiske hytter er svære at komme uden om i Østrig, fordi det er en stærk del af vores egen østrigske kultur, og den har danskerne virkelig taget til sig, hvilket vi er meget glade for", siger Evelyne Stempfer, som er marketingansvarlig hos SalzburgerLand Tourismus.

Senest ændret Onsdag, 18 december 2019 12:27

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.