Rejser

Naturen trækker i os. Vi vil tilbage til naturen, også når vi holder ferie. Det viser både en undersøgelse og tendenser. I en markedsanalyse lavet for Visit Sweden er Sverige f.eks. det land, som flest ville rejse til for at sejle kano. Hele 69 % af de danskere, der er interesseret i at rejse på aktiv ferie i naturen, oplyser, at de opfatter Sverige som et land, de vil rejse til for at sejle kano.

Når vi danskere skal på ferie i Thailand eller i det øvrige Østen, er det ikke kun hvide strande med turkisblåt hav og svajende palmer, der lokker. Knap halvdelen vil krydre deres ferieophold derude med et par dage i Thailands hovedstad, Bangkok. Det er nye toner, lyder det fra Thai Airways.

Tekst og fotos: journalist Aage Krogsdam

Det er godt 30 graders varme, og der blæser en let brise, mens solen er ved at gå ned. Vi befinder os på solnedgangspladsen 2-3 km vest for Ayers Rock- den okkerrøde klippe - midt på den australske busksteppe midt på kontinentet.

Hvem vil ikke gerne - bare én gang i livet - prøve noget, der virkelig smager af rendyrket luksus? Hvor alle sanser forkæles, og livet bare er en dans på roser. Hotels.com har fundet et par hoteller frem, som kan lidt af netop det:

Sikre og smukke cykelruter er noget, svenskerne har specialiseret sig i. På fire år er to store cykelruter åbnet, og nu er det allerede blevet tid til at åbne en tredje. Den 3. juni, som også er international cykeldag, åbner den nye, nationale cykelrute ved navn Sydkustleden. Den nye cykelrute består af seks etaper og i alt 260 kilometer cykelsti. De to andre cykelruter i Sverige, Kattegatleden og Sydostleden, er allerede godt besøgte.

Af journalist Aage Krogsdam

Prag er Tjekkiets hovedstad, og dermed statens politiske, økonomiske og kulturelle centrum. Byen er også et betydeligt europæisk kulturelt centrum med mange teatre, museer, gallerier og udstillingslokaler. Tag med på et besøg her.

Tidligere i år slog Sverige portene op til verdens største gourmetrestaurant. Med håndlavede træborde anbragt forskellige naturskønne steder i hele Sverige, forvandlede landet sig til én stor udendørsrestaurant – 'The Edible Country' (det spiselige land). Dengang blev der placeret syv borde forskellige steder i Sverige, og allerede nu øges med flere borde og dermed også flere regioner.

Tekst: Journalist Aage Krogsdam

Det svenske klima indbyder stort set til ture hele året rundt. Om vinteren er det sneen, der lokker, men for den ikke-skisportsinteresserede er sommeren lige fra det tidligste forår til sensommeren en skøn tid. Undertegnede har oplevet 30 grader i det tidlige forår i Jämtland og 26 grader i september i Stockholms-området.

Gøteborg er kendt for at være en grøn metropol med fokus på bæredygtige initiativer. De fortsætter nu den grønne stime og lancerer et initiativ, hvor besøgende til byen også skal se, hvad Gøteborgs omegn har af skønne pletter. Det grønne islæt er, at tingene skal ses via den offentlige trafik. Seks forskellige fine udflugtsmål er udvalgt.

Foto: Preben Pathuel / Tekst Aage Krogsdam

 

Det norske krydstogtsrederi Norwegian Cruise Line (NCL) venter en stigning på 3-4 % i det danske krydstogtsmarked de næste 3-4 år. Det oplyser Kevin Bubolz, direktør for NCL i Europa. NCLs europæiske afdeling ligger i Frankfurt og for nylig havde det danske PR og Presse Bureau Atlantic Link indkaldt til pressemøde på Axel Guldsmeden Hotel i København. Her fortalte Kevin Bubloz om NCL og dets fremtidsplaner.