Rejser

Sponsoreret indhold

Har du altid drømt om at udforske den thailandske jungle? Så er du langt fra den eneste. Den frodige jungle i Thailand er et populært område at opleve, og har du endnu ikke oplevet junglen, bør du uden tvivl tilføje det til din bucket-liste. Uanset om du kombinerer jungleturen i Thailand med strandferie eller en aktiv byferie, vil du ikke fortryde at bruge din tid i junglen. Læs med her på siden, og få idéer til, hvordan du kan opleve junglen i Thailand. 

Bo i trætoppe eller junglerafts

Hvorfor ikke prøve at overnatte på helt unikke steder i junglen? Herved skifter du hotellets velkendte rammer ud med idylliske og anderledes rammer. Det får du rig mulighed for i Thailand. Mange steder tilbyder nemlig overnatninger i trætoppe og junglerafts – og vi kan ikke understrege nok, hvor unikke sådanne oplevelser er. Ønsker du at få den ultimative jungleoplevelse, bør du overnatte i junglerafts uden elektricitet. Her skal du i stedet klare dig med flagermuslamper, og dette skaber en ubeskrivelig stemning. 

For at få disse oplevelser kan du bl.a. overnatte på River Kwai Jungle Raft, Anurak Lodge, Our Jungle Camp og River Kwai Resotel. Oplev den frodige natur, rige dyreliv, bad og sejl på floderne, og tag på smukke vandreture. På River Kwai Jungle Raft kan du bo i bambushytter flydende på Kwai-floden uden elektricitet, mens du på Anurak Lodge er tæt på Khao Sok National Park. På Our Jungle Camp bor du ved floden mellem trætoppene, mens du på River Kwai Resotel bor i bungalows ved bredden af Kwai-floden. 

Khao Sok National Park og Chiang Mai

Ønsker du at opleve en fantastisk tur i junglen, vil Khao Sok National Park være et besøg værd. Nationalparken er ikke blandt de mest overbesøgte steder i Thailand, hvilket klart er en fordel. Kom helt tæt på de tilbageværende regnskovsrester med både aber og vandfald. Du kan med fordel tage på en morgensafari langs bredderne, hvor du får rig mulighed for at se aber. Du kan også sejle i kano på Sok River og opleve frøer, edderkopper og slanger. 

I den nordlige del af Thailand finder du Chiang Mai. Chiang Mai befinder sig i et tempereret klima, hvilket for mange er et stort plus. I Chiang Mai får du mulighed for at besøge forskellige stammer og høre store historier. Landskaberne er uovertræffelige med smukke floder – og masser af elefanter. Netop elefanttrekking er en populær aktivitet i området, og det er en oplevelse, du ikke må gå glip af. Brug gerne mindst tre dage på jungletrekking i Chiang Mai. 

Tarutao Nationale Marinepark i Ko Tarutao

Slutteligt kan du besøge øen Ko Tarutao, som er kendt for at være et lille stykke af paradis. Ko Tarutao ligger i midten af Tarutao National Marine Park, og derfor finder du skønne strækninger af mangrovetræer og hvidt sand. Derudover er du omgivet af en uspoleret jungle, hvor farverige næsehornsfugle og sommerfugle er at finde. Lej en mountainbike og cykl fra Ao Talo Phantee Malacca og gennem Tarutaos jungle. Denne rute er særdeles smuk og vil tage omkring 40 minutter hver vej.

Tekst: journalist Aage Krogsdam

Delstaten Salzburgerland i Østrig har i mange år været en populær skidestination for skiglade danskere. Forleden var en række repræsentanter for de fem skidestinationer Zell am See-Kaprun, Wagrian-Kleinarl, Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberunn, Salzburger Saalachtal og Obertauern på besøg i Danmark for at informere om skiområderne og de nyeste aktiviteter de fem steder.

Grønne fodspor og fokus på ligestilling i virksomheder. Det er noget, mange danskere kan lide anno 2019, og der er da også virksomheder, der gør meget på netop det område.

Hører du konstant børnene have et ønske om at komme på roadtrip i USA, men kan du ikke overskue tanken om planlægning med billeje og eksekvering, hvor børnene konstant er oppe at toppes på bagsædet af bilen? Der er ingen grund til at frygte det. 

Mulighederne for at lave alternative roadtrips, hvor du kan have børnene med, er mange. Her kommer tre tips til, hvordan du kan gøre det mere overskueligt.

1. Bliv indenfor statsgrænsen

Hvis du kan undgå at skifte stat slipper du for at forholde dig til eventuelle forskelle i færdselslovgivningen. Det er nemlig velkendt, at der kan være forskel på færdselsreglerne i de enkelte stater, og dette slipper du helt for ved at blive i én stat.

Når du vælger stat, er det værd at overveje, hvad du gerne vil vise børnene. Et godt eksempel er Florida, hvor I både kan opleve Disneyworld, Seaworld og Wizarding World of Harry Potter. Der er altså mange muligheder for underholdning til dine børn, så du slipper, når I holder kørepause.

Der er kilometervis af sandstrand langs Floridas kyster, så med et stop ved for eksempel Cocoa Beach på østkysten kan både du og børnene lære at surfe. Alternativt kan I besøge Key Largo og svømme med delfiner eller Clearwater, hvor der både er piratskib og et stort akvarium som underholdning for både børn og voksne.

2. Sørg for underholdning og hold pauser

Der er større sandsynlighed for ro på bagsædet, hvis der er underholdning. De fleste streamingtjenester giver dig mulighed for at downloade materiale, så du kan lave en pakke af underholdning med både film og musik uden at skulle betale ekstra for data. Med et godt headset og hver sin mobile enhed får dine børn altså muligheden for at underholde sig selv, så du kan få ro til at køre.

Du kan også både hjælpe dig selv og dine børn, hvis du holder pauser undervejs på køreturen. Fordelen ved biludlejning er, at du har muligheden for nemt og hurtigt at køre ind til siden og tage en pause, når der er behov. Det er bare at udnytte det.

3. Få hjælp til billeje

Biludlejning behøver ikke være kompliceret. Der findes hjemmesider, hvor du kan sammenligne de forskellige muligheder for billeje direkte – hurtigt og simpelt. Du skal blot indtaste rejsedestination og –periode for at de forskellige muligheder kommer frem. Her kan du få oplysninger om priser, bilmodeller, services og meget mere, så du kan foretage en nem og sikker biludlejning.

Sponsoreret indhold

Miljøforkæmpere og Greta Thunberg har ikke levet forgæves. Klimadebatten og det nye, grønne fokus ses også i turismesektoren, både hos dem, der rejser, og hos dem, der skaber rammerne for disse rejser.

Det globale erhvervsrejsebureau BCD Travel, der hjælper virksomheder med at optimere deres rejsebudget, bliver det første af de tre store erhvervsrejsebureauer på markedet, der opnår Elite Partner-niveau hos SAP Concur. Det har BCD Travel netop offentliggjort i dag. Partnerskaber synes at være vigtige, også i den branche.

Af journalist Aage Krogsdam

Nyt togrejsefirma er på skinnerne med rejser over hele Europa. Da Peter Rasmussen stoppede i flybranchen efter over 20 år hos British Airways, American Airlines og Iberia, var det nemlig for at prøve kræfter med noget helt andet.

Tekst og fotos: journalist Aage Krogsdam

En gåtur over Stone Arch Bridge i Minneapolis med udsigt til St. Anthony Falls er en stor oplevelse. Det er den eneste buede bro lavet af sten over Mississippi-floden, og den blev indviet i 1883.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

Sonoma County i Californien med over 400 vingårde undgik stort set at blive flammernes bytte.

Tekst og fotos: journalist Aage Krogsdam

Efter Vietnam-krigen kom tidligere flygtede landmandsfamilier fra Vietnam til USA – hovedparten slog sig ned i Minnesota. Efter andelsprincippet dyrker de små lodder jord og forsyner halvdelen af "farmers-markederne" i storbyerne Minneapolis og St. Paul.