På lang afstand har vi længe betragtet det godt 1200 meter høje vulkanbjerg, Vesuv. På afstand ser det fredeligt ud, men man skal ikke lade sig narre. Der er tale om en slumrende vulkan, der sidst var i et alvorligt udbrud i 1944. Men det mest kendte og mest omtalte udbrud er i året 79 e. Kr. da byen ved Vesuvs fod, Pompeji, blev begravet i 4-5 meter aske og pimpsten.

Af journalist: Aage Krogsdam

 

New Zealand er et fantastisk smukt turistland med så mange og forskellige attraktioner, at det er svært at vælge. Vulkaner med varme kilder, bjerge med evig sne, smukke fjorde og bugter med hvaler, sæler og delfiner og søfugle i tusindtal. Herudover floder med hvidskummende strømme, blanke søer, vinmarker og så de uendelige vidder med bølgende grønne marker, hvor millioner af husdyr finder deres føde, samt smålunde og grønne skove overalt i de blidere og mere vildsomme bjerge. Klimaet veksler fra alpint klima på bjergene i syd til subtropisk klima mod nord.

Der er ikke noget værre end at tage afsted på ski med udsigt til syv fulde dage med puddersne og høj, blå himmel. Frisk luft, fedt skiløb og solid hygge om aftenen med trætte ben. Hvis det kun sker ganske få dage ud af de syv. Men mange har desværre oplevet, at de får stået langt mindre på ski på deres skiferie, end de havde forventet.

Af journalist Aage Krogsdam

Petra stammer muligvis fra ca. 1000 år f. Kr. Byen blev bygget af Nabataean-araberne, som i de røde klipper udhuggede flotte slotte, pladser, templer, boliger og gravkamre.

Er man selv skiløber, ved man, hvor ubehageligt det er, når en hurtigtløbende skiløber stryger tæt forbi på pisten og nærmest er ved at vælte en - eller ens barn. Og man ved sikkert også, hvor ubehageligt det er at ende på en stejl rød eller sågar en sort piste, hvis skiltningen har været dårlig. Sikkerhed er da også noget af det, som har afgørende betydning for danskerne, når de vælger skisportssted til årets skiferie.

Tekst og fotos: Journalist Aage Krogsdam

 

Bjergbyer klinet op ad bjergsider, serpentinerveje og et godt klima byder Napolibugt-området på. Vi var på visit en uge, og det var ikke nok, hvis man vil se alt på den smukke halvø. Men her er en appetitvækker til de mange seværdigheder

En rekordvarm sommer. Plastic i verdenshavene, som er synligt og uhyggeligt. Dyr, der spiser sugerør og ikke kan tåle det. Og alskens andre miljøpåvirkninger er blevet noget, vi danskere går op i. At sætte grønne fodspor i sin egen husholdning er vigtigere end nogensinde, men det er også vigtigt, at erhvervsrejsebureauer, der hjælper virksomheder ud at rejse, gør det så bæredygtigt som overhovedet muligt

Af journalist: Aage Krogsdam, foto: CPH

 

De sidste par år er der sket en omfattende ansigtsløftning i Københavns Lufthavn, Kastrup. Det er næsten foregået i al ubemærkethed, men der er investeret næsten to milliarder kr. for at forbedre forholdene for de omkring 30 millioner passagerer, der årligt passerer igennem Nordens største lufthavn.

Den store hvidkalkede og smukke bygnings navn er Danhostel Vitskøl Kloster, og det gamle munkekloster lige ned til Limfjorden er netop blevet en del af den danske vandrerhjemsfamilie, Danhostel. Men hvad kan de to gøre for hinanden – og hvad kan man som besøgende opleve?

Foto: Visit Sweden

For tredje år i træk kaprer Gøteborg førstepladsen på det globale bæredygtighedsbarometer, Global Destination Sustainability Index 2018, som er en bred international måling af bæredygtighedsarbejde i 50 byer verden over. Gøteborg vandt over byer som Washington og St. Petersburg. Det blev afsløret i sidste uge. Undersøgelsen baserer sig på en international rangordning af bæredygtighedsarbejde