I næsten et halvt århundrede har San Francisco med stolthed fejret homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner (LGBT) med parader, fester og festivaler. Byens rige historie strækker sig fra North Beach til Castro og daterer sig så langt tilbage som til midten af 1800-tallet. På daværende tidspunkt var San Francisco en banebrydende by, der bød velkommen til besøgende fra LGBT-miljøet, og siden da er det blevet til et af de mest eksklusive - og inkluderende - steder at fejre LGBT-kulturen.

Så blev det atter engang Valentinsdag, som vi danskere er begyndt at fejre i stor stil. Dagen kommer sikkert blomsterbutikkerne til gode, men også andre brands vil være med på bølgen. Det islandske flyselskab, Icelandair, har spurgt deres personale, hvilke steder på Island de ville anbefale til en kærlighedsfyldt oplevelse.

Det er et godt spørgsmål. Fire paneldeltagere i en diskussion om bæredygtighed i rejsebranchen var alle enige om, at det er et langt, sejt og også svært træk, der skal til, men samtidig ikke uenige om, at det er nødvendigt for at bidrage til en sundere klode og et mere 'sundt' erhverv, som vi kan være bekendt. Det blev sagt på et velbesøgt medlemsmøde i Danske Rejsejournalister torsdag den 24. januar 2019, hvor bæredygtighed var på alles læber.

Af: Journalist Aage Krogsdam

Madeira er én stor blomsterhave, og særligt om foråret, når alt står i fuldt flor, ligner det nærmest et vulkanudbrud af farver overalt på den frodige ø.

Har du nogensinde slået dig løs i sneen som voksen? Gasset op for snescooteren ud over højfjeldet, nydt en hundeslædetur med begejstrede, smukke hunde eller fløjet over bjergene med en sne-kite (en drage)? En ferie med temperaturer under frysepunktet og iskrystaller i granerne behøver ikke kun betyde skiløb. Det siger knap en fjerdedel (24 %) af de danske skirejsende i en YouGov-undersøgelse.

Har du brug for at gå under jorden på din ferie og bare være dig selv? Slappe af og trække stikket fra hverdagsræs og fast trummerum? Det er der mange, der kan nikke til, og man kan ikke bare vælge at gå under jorden - man kan også bo inde i et bjerg for virkelig at føle sig på afstand af det hele. Se mere her fra Hotels.com's liste:

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

 

Sammen med min søn og datter har jeg været på cykeltur i Shark Valley i Everglades Nationalparken i delstaten Florida i USA. Der er skabt en 25 kilometer lang rute gennem sumpen, og man kan både cykle rundt på ruten eller tage med en af de mange busser, der kører rundt hver halve time.

Måske er det fordi, vi er bange for, at robotter skal overtage vores liv? Eller måske frygter vi forandringer, og at tingene skal komme ud af kontrol? Jovist, men intelligent teknologi er kommet for at blive, kan det ses i Danmark og ude i verden, og der er ingen tvivl om, at den vil vinde indpas mange flere steder i vores samfund.

Alt bliver bare lettere, når man bor lige ved pisten. Når det ikke tager mere end blot et par minutter at komme fra pist til pejs ved tusmørketid, og man hurtigt kan lægge de trætte ben op i sofaen. Det sparer også tid, for man er fri for skibusser og at pakke alt udstyr ind i bagagerummet af bilen samt lange maratontraveture. De fleste skiløbere og snowboardere vil med stor sandsynlighed gerne slippe for den anstrengende tur med grejet på skulderen.

Tekst: Journalist Aage Krogsdam

Med de perlemorshvide tage udformet som sejlene på et skib ligger Sidneys verdensberømte operabygning, tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon, blotlagt lige ud til havnen på en lille halvø, som et markant vartegn for byen lige overfor Sydney Harbour Bridge, som ses til venstre for operahuset.