Rejser

Tiden mellem sommerferien og det første snefald kan virke lang. Men ventetiden er ovre, for der falder allerede sne på nabolandets bjerge på destinationer som Kläppen, Lofsdalen og Idre Fjäll. Der går derfor ikke lang tid før skisæsonen kan sætte i gang.

Sommeren er slut og dagene til december er talte, hvilket betyder, at det snart er socialt acceptabelt at glæde sig til julen – og selvfølgelig tage på julemarked. I Sverige går de meget op i julehygge, hvilket har resulteret i mange rigtigt fine og hyggelige julemarkeder, som kan få de fleste til at komme i julehumør.

Der oser af historie, ikke mindst i hovedstaden Erfurt i den tyske delstat Thüringen, hvor Martin Luther studerede. Han blev født i byen Eisleben i 1483 lige vest for grænsen til delstaten Sachsen Anhalt. Walk down memory lane sammen med Martin Luther.

Næsten midt i de amerikanske Rocky Mountains omgivet af høje skovklædte bjerge med evig sne på gletcherne ligger Mammoth Lakes, en lille by med godt 8000 indbyggere. Selvom sommeren er næsten slut, bør du, såfremt du er i Californien i løbet af efteråret, besøge dette landskabsmæssigt enestående sted. Efterårets røde, brune og gyldne nuancer farver landskabet i en palet som en regnbue.

I den bagende sol står jeg ved trappen op til det rødbrune kæmpemonument på 40 gange 40 i grundflade og cirka 40 meter højt. Monumentet er et krigsmonument til minde om de landmænd, der udvandrede, også kaldet ”Voortrekker” – nordøst på fra Kapstaden i Sydafrika.

Når den næste storbyferie skal planlægges, er det ofte New York og London, som hitter. Men ved at vælge Singapore kan man få en alternativ storbydestination, hvor man blandt andet kan svømme med eksotiske fisk, nyde botaniske undere, opleve sportsstjerner og meget mere.

I den grønne dal med omkring 2000 meter granklædte bjerge omkring os ligger den lille landsby, Embach, lidt vest for den østrigske by Wörgl. Solen presser på for at bryde igennem de lavthængende skyer, som tidligt på morgenen gav lidt regn, men nu begynder solen at få magt, og der bliver blå huller i skylaget.

Det er ikke nogen billig fornøjelse at jagte sneklædte landskaber og bjerge, og det kan hurtigt løbe op pengemæssigt, inden man får set sig om. En rekordlav svensk valuta gør dog, at man kan få skiferier til rekordlave priser i år, hvis man sigter efter Sverige.

Den smukke by Salzburg i Østrig er hovedstad i delstaten Salzburgerland, og her dyrkes stadig musicalen The sound of Music fra dengang i 1965, hvor den store film blev en verdenssucces med Julie Andrews og Christopher Plummer i de to hovedroller som henholdsvis Maria og kaptajn von Trap.

BCD Travel spår, at det bliver dyrere at tage på forretningsrejse i fremtiden grundet højere hotel- og flypriser.