Rejser

Gøteborg er kendt for at være en grøn metropol med fokus på bæredygtige initiativer. De fortsætter nu den grønne stime og lancerer et initiativ, hvor besøgende til byen også skal se, hvad Gøteborgs omegn har af skønne pletter. Det grønne islæt er, at tingene skal ses via den offentlige trafik. Seks forskellige fine udflugtsmål er udvalgt.

Foto: Preben Pathuel / Tekst Aage Krogsdam

 

Det norske krydstogtsrederi Norwegian Cruise Line (NCL) venter en stigning på 3-4 % i det danske krydstogtsmarked de næste 3-4 år. Det oplyser Kevin Bubolz, direktør for NCL i Europa. NCLs europæiske afdeling ligger i Frankfurt og for nylig havde det danske PR og Presse Bureau Atlantic Link indkaldt til pressemøde på Axel Guldsmeden Hotel i København. Her fortalte Kevin Bubloz om NCL og dets fremtidsplaner.

Tekst og fotos: Af journalist Aage Krogsdam

 

Det store koralrev, the Great Barrier Reef, der strækker sig cirka 2300 kilometer langs Australiens østkyst, består i virkeligheden af 2900 selvstændige rev af forskellig størrelse, og de ligger i en afstand af 10 til 50 kilometer fra kysten ude i Stillehavet.

Autentiske filmkulisser fra vores elskede Astrid Lindgren-film. Genkendelige kostumer samme sted fra. Og nu også en udendørspark, hvor krudtet kan brændes af efterfølgende i bedste Pippi og Emil-stil. Det er, hvad man kan se frem til denne sommer. 

Tekst og fotos: Journalist Aage Krogsdam

 

Efter junikrige i 1967 blev Jerusalem genforenet, og jøderne kunne igen bede ved den højt elskede og savnede grædemur, eller tempelmur, inden for den gamle bys massive stenfæstning. Samtidig gjorde israelerne igen Jerusalem til hovedstad for jøderne efter næsten 2000 års fremmed herredømme. I virkeligheden er Jerusalem fredens by.

Vi vil helst have det fra hestens egen mund, er der et ordsprog, der hedder. De gode råd skal komme fra en ven, vi stoler på. Eller en nær slægtning, som vi har tillid til. Eller - en lokalkendt, når det kommer sig til rejsetips. En Icelandair Buddy er ikke en ven eller en slægtning men har dog en indsigt i sit land, hvilket gør,at man må stole på, at han eller hun kan give kvalificerede tips og tricks.

Herodes den Store, der blev født cirka år. 73 f. Kr. og døde i år fire efter vores tidsregning, var en jødisk konge, som regerede i Judæa i det nuværende Israel fra 37 f.Kr. til sin død. Herodes blev af sin far Antipater udnævnt til guvernør af Galilæa som 25-årig. I en ung alder besøgte han Rom og blev vel modtaget af romerne. Selvom han var jøde ofrede man under besøget i Rom til byens guder på Kapitol.

Kør på tur til broderlandet, når helligdagene bliver gule - med andre ord i påsken. Der er nemlig meget godt at komme efter, hvis man har brug for en lille tur hjemmefra, som er nem transportmæssigt, men også byder på uventet hyggefaktor for voksne. Humle og whisky i stride strømme i Gøteborg. Bilmesse i Jönköping med 40-års jubilæum. Og Sofiero Slot i Helsingborg med en ny spektakulær havebro, som vil begejstre have- og naturelskere. Blandt andre gode oplevelser. 

Forestil dig følgende scenario: du er blevet inspireret af vores rejseartikler, og har bestemt dig for at flyve til et land, som du aldrig har været i. Nu står du og venter på din kuffert ved rullebåndet i en fremmed lufthavn i et fremmed land. Tiden går, og til sidst indsér du, at din kuffert nok aldrig dukker op. Udover dit tøj, din computer og et digitalkamera, som du netop har tømt, for at give plads til nye minder, så havde du også en flaske af din yndlingswhisky, som du netop havde købt i taxfree.

Tekst og foto: Journalist Aage Krogsdam

De graver og graver i Israel. Arkæologer fra hele verden er stadig i gang med at udgrave ruiner fra en kultur, der er mere end 5000 år gammel. Det viser sig, jo mere der udgraves, at biblens fortællinger fra både Det Gamle og Det Nye Testamente passer i utrolig præcis grad med det, som findes under jorden, jo dybere arkæologerne kommer ned.