Giv gave og få bedre sex

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Giv flere gaver og få mere sex og kærlighed. Giv flere gaver og få mere sex og kærlighed. Foto: Keen Heick-Abildhauge/Anthon Berg.

HJEMLIG HYGGE: Et nyt eksperiment viser, at det i høj grad kan betale sig for manden at være god ved sin partner. Det udløser nemlig sex og kærlighed og giver ja, kraftigere orgasmer.

Det er den amerikanske neuroscientist, Paul Zak, der netop har været i Danmark for at teste påstanden blandt 32 danske par.

Initiativtageren til eksperimentet var chokoladebrandet, Anthon Berg, der Paul Zak, der i USA går under navnet Dr. Love. Resultatet af eksperimentet bør give anledning til overvejelser - her tæt på Valentins Dag.

Chokolade gav kys

I eksperimentet skulle manden hos de 32 par give en chokoladeæske og sige noget sødt til kæresten. Blodprøver før og efter hos manden viste en markant stigning i kærlighedshormonet oxytocin på 27,5 procent.

Paul Zak har aldrig tidligere målt på mænd i lignende eksperimenter, men de reagerer åbenbart som kvinderne. Hos begge køn giver kærlighedshormonet øget lystfølelse.

Mænd hader Valentins Dag

Selvom det kan give lidt ekstra af det hele, så er mænd imidlertid ikke glade for eksempelvis Valentins Dag, hvor de er tvunget ud i romantikken. En YouGov analyse viser således at kun to procent af danske mænd elsker Valentins Dag.

Hele 77 procent anser desuden Valentins Dag som et reklamestunt eller i bedste fald en poppet amerikansk tradition.

Glæde, lykke og tilknytning

Oxytocin bliver kaldt kærlighedshormonet, fordi hormonet kan få os til at føle lykke, glæde og tilknytning til andre mennesker.

paul-zak-kaerester-sex- Herudover giver det mere kraftfulde orgasmer. Oxytocin knytter os dermed tættere til en anden person, fordi hormonet bliver udløst, når ens generøsitet bliver gengældt og i de tilfælde, hvor andres behov er prioriteret frem for egne. Det kan gøres ved at give gaver eller sige nogle kærlige ord, forklarer Paul Zak.

Det kan altså betale sig at give gaver. Samtidig viser eksperimentet også, at mænd ikke er følelseskolde og primitive, men at de påvirkes af kærlighedshormonet.

- En forhøjelse af mandens oxytocin-niveau på 27,5 procent karakteriserer jeg således som en signifikant stigning. Til sammenligning har jeg tidligere taget blodprøver fra en brud før og efter hendes vielse, og hendes oxytocin-niveau steg med 28 procent, siger Paul Zak.

Gaver glæder

Paul Zak er anerkendt for sin forskning verden over, og han har påvist det tætte forhold mellem mellem oxytocin og menneskelige egenskaber som lykke, empati og generøsitet.

- Anthon Berg har arbejdet med generøsitet i mange år, og nu syntes vi, det var på tide at gå spadestikket dybere og lave en mere videnskabelig undersøgelse af effekten af generøsitet. Eksperimentet viser, at mænd uden tvivl ikke bare gør deres partner glad, men også selv bliver lykkeligere af at erklære deres kærlighed, siger Rikke Crown, Senior Brand Manager hos Anthon Berg.

Senest ændret Fredag, 06 februar 2015 08:40

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.