Olivenolie i stedet for sæbe

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
I Frankrig har man brugt olivenolie til babyhud i århundreder. I Frankrig har man brugt olivenolie til babyhud i århundreder. Foto: Olivy.

BABYPLEJE: En bladning af jomfruolivenolie og kalk i stedet for vand og sæbe er bedre til at rense og pleje en babys hud og forebygge røde numser.

Metoden er oprindelig opfundet i Frankrig, men nu er plejeproduktet takket være søskendeparret Maria og Cecilie Reumert Wagtmann kommet til Danmark, hvor det kan fås på apotekerne.

I gennem generation har franske mødre benyttet en blanding af olivenolie og kalk til deres blebørn. Tidligere stod de franske apoteker for fremstillingen af rense- og plejeblandingen.

Børnelæger og jordemødre

Nu er produktionen industrialiseret og dermatologer, børnelæger og jordemødre anbefaler, at man bruger denne metode, hver gang der skal skiftes ble. En lang række hospitaler og fødeklinikker i Frankrig benytter metoden i dag.

Under et besøg i Frankrig lærte søskendeparret om metoden med at bruge blandingen af olivenolie og kalk til deres nyfødte babyer. Det viste sig, at blandingen renser, plejer og beskytter på en naturlig måde, og dermed undgår man de røde numser.

Olivenolie beskytter

Olivenolien blødgør huden og danner en beskyttende hinde, mens kalken lindrer og neutraliserer syren fra urin og afføring. Ligesom produktet er fri for skadelige stoffer og sikkert at bruge.

De to kvinder hjembragte produktet til venner, kolleger, mødregrupper og vuggestuer. De syntes at produktet var fremragende, og dermed var idéen lagt til at gøre produktet tilgængeligt for danske børnefamilier importfirmaet Olívy.

Det er den franske medicinalvirksomhed Gifrer, grundlagt i 1912, der producerer rensemidlet.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.