Nyt kulturcenter i Malmø

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Hotel & Congress Malmø Live vil sætte sit præg på Øresunds-regionenen. Hotel & Congress Malmø Live vil sætte sit præg på Øresunds-regionenen. Foto: Malmø Live.

MALMØ LIVE: Den 2. maj åbnede Hotel & Congress Malmø Live, som bliver Sveriges største kongreshotel, dørene i det nye center i byen, som skal lokke flere danskere over sundet til koncerter.

Hotellet er første etape af det, man kalder De tre tårne, som omfatter koncerthus, hotel og kongresfaciliteter under navnet Malmø Live. De tre tårne forbindes af et atrium og ligger centralt i Malmø.

Den 4. juni indvies hele blokken, og den 28. august begynder koncertsæsonen i koncertsalen med plads til 1500 gæster og i den mindre sal (blackbox), som har fået navnet Kuben med plads til 500 gæster.

Kultur midt i Malmø

Det nye center ligger på Dag Hammarskjölds Torg, ganske tæt på Malmø Centralstation og dermed centralt i byen. Det vil sige, at vi danskere kan tage toget fra Københavns Hovedbanegård og på cirka en halv time, er vi midt i dette nye center med kulturelle og gastronomiske oplevelser.

Hotellet har 444 værelser, og bliver dermed Malmøs største hotel men også Sveriges største kongreshotel. Det er 85 meter højt og har en skybar på toppen, hvor gæsterne kan nyde den flotte udsigt i området med Øresundsbroen og København i horisonten.

I hotellet ligger gourmetrestauranten, Kitchen & Tablet, der i år er med i Michelins restaurantguide. Der er tale om en såkaldt fun-dining konceptrestaurant, hvor målet er, at gæsterne kan nyde skånsk mundgodt frembragt af den kendte kendis-kok, Marcus Samuelsson – tilsat inspiration fra New York.

Restaurant med fusionskøkken

På gadeplan i hotellet ligger en anden spændende restaurant nemlig Eatery Social Taqueria, ligeledes med Marcus Samuelsson ved roret.

Her er der tale om et fusionskøkken med inspiration hentet fra det mexicanske køkken fusioneret med Skåne – tilsat streetfood fra New York og Los Angeles.

Koncertsæsonen åbner den 28.august, og her får Malmøs Symfoniorkester hjemsted. Musikerne har allerede testet den ny koncertsal, og de er efter sigende godt tilfredse med akustikken, så der venter de kommende gæster store musikalske oplevelser.

En af de første koncerter bliver den 4. september med Danmarks Radios Symfoniorkestret med kinesiske Lang Lang som klaversolist.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.