Sommerferie ved computeren

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
En sommerferie kan sagtens bruges til at lære endnu mere om naturvidenskab. En sommerferie kan sagtens bruges til at lære endnu mere om naturvidenskab. Foto: Ungdommens Naturvidenskabelige Forening.

DYGTIGE UNGE: 48 gymnasielever fra hele landet samles i dagene 11.-18. juli for at snakke og lære om matematikken bag programmering.

Datalogi er bare dejligt, synes de unge og derfor er de med på Computer Science Camp, hvor frivillige fra Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, UNF, underviser, underholder og sørger for forplejning.

Målet er at inspirere andre unge til at få øjnene op for naturvidenskabens underfundige verden.

Det' datalogi - det' dejligt

Hyggen på campen består i at fordybe sig i algoritmer, programmering, datastrukturer og andet guf, samt selvfølgelig sociale aktiviteter med de andre unge med samme interesse.

Underviserne, der selv er frivillige studerende, hjælper gymnasieeleverne med matematiske og datalogiske begreber og teknikker.

De unge får gennem øvelse, forelæsninger og praktiske opgaver en hel værktøjskasse til programmering.

unge-datalogi-ungdommens-naturvidenskabelige-forening- Vi glæder os til at se en bred skare af datalogiinteresserede gymnasieelever til sommer. Det er en stor motivation for os, at vi her har muligheden for at påvirke andre til at brænde lige så meget for datalogi, som vi selv gør, siger ph.d.-studerende på Datalogisk Institut, KU Søren Dahlgaard.

Men det handler ikke kun om faglig fordybelse. Campen er også med til at skabe et netværk af ligesindede.

- Der er lagt et grundigt socialt program, så deltagerne får en underholdende uge og potentielt vender tilbage med venner for livet, understreger campens socialansvarlige, Marcus Carstensen.

Naturvidenskab skal udbredes

Fordelt over flere sommeruger samles i alt 372 gymnasieelever til UNF's forskellige Science Camps.

De første camps blev afholdt i 2002, men foreningen bag blev grundlagt helt tilbage i 1944, og den udspringer af Selskabet for Naturlærens udbredelse, der blev stiftet helt tilbage i 1824.

Arrangørerne er frivillige, engagerede unge, hvoraf hovedparten er gymnasieelever eller universitetsstuderende. Læs mere om de unge fra Ungdommens Naturvidenskabelige Forening.

Senest ændret Fredag, 10 juli 2015 12:05

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.