Sko til gang, trekking og sport

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Fritidsmagsinets journalist Aage Krogsdam har være ude at afprøve MTB-sko. Fritidsmagsinets journalist Aage Krogsdam har være ude at afprøve MTB-sko. Foto: MTB.

MBT-SKO: I gennem en årrække har et schweizisk firma forsket i at udvikle en serie fodtøj, som kan bruges af motionister, sportsfolk og andre, som har problemer med knæ og ryg. Undersøgelser viser jo at næsten halvdelen af befolkningen har problemer af den art.

Der er tale om en sko ved navn MBT, som blev udviklet i 1990erne i Schweiz. I 2004 blev skoen introduceret i Danmark og lige siden har flere og flere anskaffet sig skoen.

traening-skoTest af sko

Jeg har nu brugt skoen i cirka fire uger, og det er virkelig en glæde at gå med den. Skoens form betyder, at jeg går mere oprejst, og at den dæmper viberationerne og vægtpåvirkningen af knæene. Jeg har brugt skoen til længere gåture, løb, gymnastik samt cykling.

Under alle disciplinerne gjorde det tidligere ondt i knæ og ryg som følge af ovennævnte øvelser og motion, men til min overraskelse er disse smerter næsten helt væk hos mig nu. Samtidig fornemmer jeg at mine fødder på en eller anden måde tvinges til at arbejde, således at alle fodens muskler bruges.

Ret ryggen raske gut

Jeg har som nævnt allerede konstateret efter fire ugers brug, at min kropsholdning er blevet forbedret. Jeg går med en rankere ryg, og det har også ført til at mine balancer i kroppen er blevet forbedret.

Desuden har jeg kunne mærke, at mine ankler er blevet mere stabile. Det er faktisk lidt utroligt.

Motion

Siden 1996 har skoproducentens filosofi været at holde kroppen i bevægelse og samtidig via skoens design, at kombinere en perfekt balance mellem funktion og stil. Generelt skal du skal bruge flere muskler til at kompensere og skabe stabilitet i din gang.

Det betyder, når du dyrker motion af forskellige slags, det være sig gymnastik, løb eller cykling styrkes dine muskler, når du bruger skoen. Ligeledes forbedres kropsholdningen, baller og lår strammes op – og kroppen forbrænder flere kalorier.

Gymnastik og gang

Det er naturligvis individuelt, hvordan brugen af skoen virker hos den enkelte, men mine oplevelser efter fire ugers brug gør, at jeg fortsætter med at benytte skoen under udførelse af gymnastik, gang, løb og cykling.

Som en bonus har jeg samtidig mindre ondt i mit venstre knæ, hvor jeg har fået konstateret slidgigt. Du kan læse mere om den sko, som jeg i hvert fald synes godt om - http://www.mbt.com.

Senest ændret Mandag, 29 juni 2015 11:37

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.