God morgen på Nationalmuseet

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Historiske morgener på Nationalmuseet giver de morgenfriske mulighed for at høre om eksempelvis Christian den 4.'s eskapader. Historiske morgener på Nationalmuseet giver de morgenfriske mulighed for at høre om eksempelvis Christian den 4.'s eskapader. Foto: Anker Tiedemann / Nationalmuseet.

HISTORIE: "Historiske morgener" er Nationalmuseets bud på en god og lærerig aktivitet for de morgenfriske. Man kan se moden i Matador, høre om Christian den 4.'s kvindelige bekendtskaber og se på vikingernes tatoveringer.

"Historiske morgener" byder både på spændende foredrag og kaffe til de morgenfriske.

viking-tatovering-historie-nationalmuseetGod morgen

Konceptet er for A-mennesker i alle aldre, så uanset om man er pensionist, studerende, på barsel eller blot kan lide at stå tidligt op, så er der gode muligheder for at opleve historien.

Første gang arrangementet løber af stabelen er fredag den 9. oktober fra klokken 8.30-9.30 - og da handler det om vikingernes tatoveringer.

Leif den Lykkelige

Den 9. oktober er faktisk ikke en tilfældig dag. Dagen kaldes også for "Leif Eriksen Day" - mindedagen for Leif den Lykkelige i USA. Der bliver mulighed for at dykke ned i spørgsmålet om vikingerne overhovedet var tatoverede? Og i givet fald, hvordan så de så ud?

mode-matador-nationalmuseet-frakkeMatador og mode

Næste gang "Historiske morgener" handler om "Moden i Matador". Det finder sted den 6. november igen fra klokken 8.30-9.30. Heller ikke denne dato er en tilfældighed, idet det er tante Møghes fødselsdag.

De fleste husker tante Møghes elskede "grå atlaskes", Hr. Jørns kreationer eller Ellen Skjerns hjemkomst fra Paris, hvor hun kommer tilbage i en Christian Dior-kjole - New look.

I seng med Kongen

Den tredje og sidste "Historiske morgener" er den 27. november, hvilket er den dag Christian den 4. blev gift med Anna Cathrine af Brandenburg i 1597.

Ægteskabet var sædvanen tro bestemt ud fra politik og ikke af kærlighed, men den fandt kongerne så blot uden for ægteskabet. Nogle mere end andre - og Christian holdt sig bestemt ikke tilbage. Foredraget fokuserer på kongens eskapader og ægteskaber.

Man kan reservere gratisbillet til Historiske morgener på billet.natmus.dk (Gebyr: 10 kr. inkl. kaffe). Der er begrænset deltagerantal.

Arrangementerne og den friskbryggede kaffe finder man i den smukke Guldbergsal.

Senest ændret Tirsdag, 06 oktober 2015 08:08

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.