×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 145

Falkecenter Samsø i flyvehumør

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Falkene på Samø trækker mange til. De er utroligt smukke og majestætiske. Falkene på Samø trækker mange til. De er utroligt smukke og majestætiske. Foto: Jens Øster-Mortensen.

KONGELIG: Den "royale ørn" Isabella, opkaldt efter Prinsesse Isabella, er bare en lille del af oplevelserne på Falkecenter Samsø.

Fantastisk, fascinerende og forunderligt – så enkelt kan det siges, hvis man bruger et par timer i selskab med de to falkonerer Flemming Salomonsen og Louise Vedel i nærheden af Permelille på Samsø.

Men de virkelige hovedpersoner er falkonerparrets rovfugle, hvor publikum bydes helt tæt på, så man kan nærstudere fuglenes smukke fjerdragt, deres kraftige fangere (kløer) og det krumme næb.

Se hvordan rovfuglene parterer deres bytte og klimaks opstår, når man som publikum, ung som ældre, kan prøve at holde en af fuglene på handsken – og for eksempel komme helt tæt på en Havørn, Nordeuropas største rovfugl med et vingefang på om mod to en halv meter.

falk-klo-fangereRovfugle opvisning

I sommeren 2015 besøgte Kronprinsesse Isabella og Prinsesse Isabelle Samsø, hvor de navngav den kommunale færge til Jylland "Prinsesse Isabella".

Men de kongelige gæster stiftede også bekendtskab med rovfuglene, og en af ørnene er opkaldt efter Isabella og er også med, når der er opvisning for publikum.

Der flyves med op til syv forskellige rovfugle og ugler frit over og helt tæt på publikum, og uanset alder vil man komme til at opleve suses af en rovfugl helt tæt på én.

Rovfuglene i fart

Flyvearealet er formet som en arena, hvor gæsterne og fuglene er i centrum. Showet tager en times tid og foregår med en blanding af humor og fart, krydret med et forunderlig måde at få kendskab til rovfugle – så man efterfølgende næsten automatisk vil nærstudere rovfugle i den frie natur.

En spritny udstilling på falkecentret, viser store fotostater af falkonerparrets egene fugle, og samtidig er en helt ny udstillingsvoliere på vej.

falk-far-soen-falkoner-samsoe- Her vil der være fremvisning af alle de fløjne fugle for publikum – og så er der nye ørneunger på vej, ligesom vi venter unger af den lille dværghornugle vi har på vores sted. Vi glæder os til at vise det hele frem, siger Louise Vedel og Flemming Salomonsen samstemmende.

Endelig skal man ikke gå glip af falkecentrets ret så intelligente ravn, der aflytter og efterhånden kan sige en hel del – for eksempel siger den "Godmorgen" til samtlige gæster eller kalder konstant efter falkecentrets vovse Uno efterfulgt at et pift, der kan få sommerpigerne til at vende sig i farten.

Senest ændret Tirsdag, 21 juni 2016 16:20

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.