Julemarked i Liseberg oplyses af fem millioner lys

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Julemarkedet i forlystelsesparken Liseberg ved Gøteborg er et fantastisk syn af lys, der glitrer i mørket. Julemarkedet i forlystelsesparken Liseberg ved Gøteborg er et fantastisk syn af lys, der glitrer i mørket. Foto: Liseberg.

SVERIGE: Forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg åbner på fredag landets største julemarked med masser af farver, fem millioner lys og en række boder med spændende tilbud og ikke mindst kulinariske smagsprøver. Julemarkedet fortsætter helt frem til den 30. december.

Det er en tradition, at Liseberg fejrer julen med det gigantiske julemarked, hvor der i høj grad er fokus på børnefamilierne. Et af årets højdepunkter er en isballet over Nøddeknækkeren.

LÆS OGSÅ: Svenske Liseberg fejrer Halloween

liseberg-goeteborg-is-skøjterIssjov i Liseberg

Det er tre år siden, at parken havde premiere på deres første is-show. Med store ensembler, berømte kunstskøjteløbere og shows baseret på velkendte historier blev is-showene kronjuvelen i de årlige julerier, og i år er ingen undtagelse.

Is-showet 2016 har kostet seks millioner svenske kroner at skabe. Der er syet 102 kostumer til showet. Det er i øvrigt gratis at se is-balletten, når først man har købt indgangsbillet til parken.

Stort julemarked

PÅ selve julemarkedet kan købe julegaver og ingredienser til julemiddagen samt delikatesser i små, hyggelige bindingsværkshuse. Langs Storgatan og i havneområdet er det den gammeldags jul med korsang, varm chokolade og farvestrålende slik, man kan glæde sig til. På design- og håndværksmarkedet kan du finde personlige gaver fra både kendte mærker, men også fra mindre kendte, små kunsthåndværkere og kunstnere.

På middelaldermarkedet sælges smedejernsprodukter og historiske smykker.

Skøjteløb i forlystelsesparken

Den flotte isballet vies på parkens skøjtebane, hvor en række af Sveriges dygtigste kunstskøjteløbere optræder til den klassisk musik og i spektakulære kostumer.
Mellem forestillingerne kan både børn og voksne selv prøve kræfter med kunsten at holde balancen på et par skøjter, og også det er helt gratis.

Området omkring skøjtebanen er inspireret af historien om Nøddeknækkeren. Her får du et indblik i hovedpersonen Claras dagligstue aftenen før juleaften. Der er gigantiske pakker under det ni meter høje juletræ i guld og en forgyldt karrusel, der ligner en spilledåse.

Lisebergs Kaninland

I Lisebergs Kaninland, kan du møde den hvide kanin, Julius, der er kommet ned fra Nordpolen for at hilse på sine grønne fætre og kusiner, som huserer som maskotter i Kaninland.

Her bliver der juleteater med kaniner, hurtige karruseller, fine dekorationer og store pakker.

Julemandens værksted

Julemandens værksted er blevet overtaget af julemanden og nisserne, og her kan børnene følge med i, hvordan nisserne gør rent og klar til den kommende højtid.

Der bliver mulighed for en kanetur med julemandens rensdyr i det hvide vinterlandskab. Ligeledes kan børnene skrive deres ønskesedler og aflevere dem til julemanden.

Laplandsstemning

I Laplands-området er der skabt et snedækket landskab, hvor du kan lytte til traditionel samisk sang, jojken. Ilden brænder, og nordlyset bevæger sig over den store rutsjebane Balder.

Og i boder og små hytter er der samisk kunsthåndværk og delikatesser fra Lapland. Parkens middelalderlandsby fejrer midt vinter med middelaldermarked og skuespil. Desuden er her skattejagt for børn.

Lækker julemad

Bliver du tørstig og sulten under din rundgang i Lisberg, behøver du ikke være bange for ikke at få noget at spise.
Alt fra gløgg og kandiserede æbler til de traditionelle, svenske juleborde tilbydes.

Normalt plejer cirka 30.000 personer at besøge et svensk julebord i en af Lisebergs restauranter og totalt ventes omkring en halv million gæster at besøge julemarkedet i år.

Se mere på www.liseberg.se og www.visitsweden.com.

Senest ændret Torsdag, 17 november 2016 07:31

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.