Den gode fritid er dyrebar

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Fritiden kan bruges vidt forskelligt. Fritiden kan bruges vidt forskelligt. Foto: Pixabay.

FRITID: I Fritiden kan vi i princippet kan gøre hvad vi vil og ikke behøver tage ordre eller påtage os forskellige arbejdsopgaver.

Selvom mulighederne er store, er det dog for mange svært at finde ud af, hvad man skal bruge denne tid på. Her er et par ideer til, hvordan du kan få en god fritid.

Brug fritiden fornuftigt

Ja, hvis du har tid i overskud, hvorfor så ikke bruge den fornuftigt ved for eksempel at gøre noget godt for andre. Du kan, hvis du har taget et sabatår eller lignende gøre en forskel ved at tage til udlandet som frivillig.

På den måde får du også oplevelser for livet, og med sådan en rejse er du garanteret udvikling af dig selv.

Du vil i de fleste tilfælde blive en del af et lokalsamfund, opleve naturen og kulturen på en helt ny måde, samt møde nye og lærerige mennesker, der alle kan give dig nye kvaliteter og viden, som du kan bruge fremadrettet i dit liv. Desuden har en sådan rejse også den fordel, at du kan skrive det på dit CV, hvilket også kan tælle op en del, når du søger dit næste job.

Slå dig løs og nyd det

Er det der med arbejde og velgørenhed ikke lige det, du drømmer om at bruge din fritid på, kan du jo altid bruge den på dig selv. Tag en dag i shopping centeret med nogle venner, forkæl dig selv med en gang massage eller manicure, eller tag ud at spise på en lækker restaurant i godt selskab.

Skal det være lidt vildere kan du også bruge fritiden på en fed festival, hvor du også for mulighed for at lære nye mennesker at kende.

Mulighederne for dette er uendelige og i mange forskellige grader, så du kan tilpasse det lige efter dit behov. Princippet er bare at du nyder din fritid, så du også er klar til at komme i gang igen med mere motivation efter et velfortjent og udnyttet pusterum, hvor du virkelig har kunnet være dig selv.

Tjen penge i fritiden

Det der med at læne sig tilbage og slappe af, eller tage til vilde fester, eller bruge tiden frivilligt på at hjælpe andre, er dog ikke noget for alle. Nogle vil hellere bruge tiden fornuftigt ved at tjene penge, som du så kan bruge på fornøjelse senere hen.

Hvis du skal kunne kaste et sådant arbejde ind i din fritid, er det dog vigtigt at du virkelig også kan nyde det du laver, for ellers er det jo bare det samme som endnu mere arbejde og endnu mindre fritid. Derfor er det en god ide at undersøge mere end et job, så du har mulighed for at finde noget, du virkelig brænder for og ikke bare det første, der dukker op.

Isoler dig en smule

For andre er det dog mere nødvendigt at tage lidt tid for sig selv for at komme væk fra den stressende og hektiske hverdag.

Træk i dit behageligste tøj og find en god bog at kaste dig over, eller lav en kop kaffe eller varm kakao, som du kan nyde, mens du ser din yndlingsfilm, som du ikke har haft tid til for nyligt. Du kan også forkæle dig selv med at varmt karbad, måske med et glas vin på kanten, pointen er bare at du kæler for dig selv og finder tilbage til dig selv og den person, du virkelig er.

Senest ændret Tirsdag, 29 august 2017 06:25

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.