3 grunde til, at du skal dyrke tennis

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Tennis er en spændende sport, som kan spilles på alle nivauer. Tennis er en spændende sport, som kan spilles på alle nivauer. Foto: Vladsinger - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

SPORTY FRITID: Tennis er en sportsgren, som er elsket og fulgt af mange - både når det gælder de store tennisturneringer i fjernsynet, som US Open og Wimbledon, men også når det kommer til at spille selv i fritiden.

Tennis har også en bred række fordele for dig og din krop - og selvom det er en udfordrende sportsgren, hvor man skal tænke hurtigt, så er det også rigtig sjovt og lærerigt at spille tennis.

Hvis du overvejer at begynde til tennis, men stadig mangler lidt motivation til at komme i gang, kan du nedenfor få 3 tips til, hvorfor du skal begynde at dyrke denne knaldgode ketsjersportsgren.

1. Tennis gavner din krop både på og uden for banen

Tennis er en god konditionstræning for kroppen, fordi du får bevæget mange af dine forskellige muskler, du får styrket knoglesundheden og forebygger livstilssygdomme som hjerte-karsygdomme. Videnskabelige undersøgelser peger desuden i retning af, at folk, som dyrker en form for ketsjersport, lever længere.

Efterhånden, som du får trænet mere, begynder dit blodtryk at falde, og det gode kolesterol ved navn HDL stiger. Hippocamus i hjernen begynder også at vokse, hvilket har en effekt på din hukommelse og indlæring. Du får nemmere ved at koncentrere dig med andre ting i din hverdag, og generelt får du kreeret mere overskud til at møde dagens udfordringer.

2. Det bliver sjovere at følge med i professionel tennis

Hvis du ikke altid har været den store tennisfan, har der måske været øjeblikke, hvor du har set en vigtig tenniskamp køre i fjernsynet, men haft svært ved at følge ordentligt med i den.

Når du begynder at dyrke tennis selv, får du automatisk opbygget en større interesse for tennisverdenen, reglerne og stjernespillerne, og derfor vil det også være mere spændende (og nemmere) at følge med i de store turneringer - måske endda sammen med dine andre tennis-interessede venner.
For at lære mere om tennis og de kommende store turneringer, kan du altid holde dig opdateret på tennissiden her, hvor du kan få odds forslag til de kommende store turneringer. Allerede nu kan du blandt andet spille på Australian Open 2018, hvor Roger Federer og Rafael Nadal er favoritter til at vinde med odds 4.00.

3. Du får mere socialt samvær

Tennis kan enten spilles som single eller double match. Hvis du vælger at fokusere på sidstnævnte, kommer du til at spille med en holdkammerat, og dermed har du mulighed for at få opbygget et nyt venskab både på og uden for banen.
Det er både hyggeligt, og det kan også gøre det lettere for dig at holde fast i dine træningsvaner og din motivation, end hvis du eksempelvis var alene om din træning. Om sommeren er det især hyggeligt at spille sammen udendørs, hvis vejret er til det.
Socialt samvær er noget, flere og flere folk efterhånden mangler i deres liv - især på grund af folks stigende forbrug af sociale medier. Ved at begynde til tennis, får du styrket dit sociale samvær, hvilket videnskabelige undersøgelser har vist er rigtig godt for dit sind.

Senest ændret Fredag, 29 september 2017 10:55

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.