×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 145

Vinsmagning i Ørby på Samsø

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Sonja Hedegaard blandt de skønne druer. Sonja Hedegaard blandt de skønne druer. Foto: Jens Øster-Mortensen

GOD DANSK VIN: Sommeren igennem har Sonja og Kim Hedegaard fra Ørby på Samsø inviteret til åben vingård i deres vinmarker i hjertet af byen, hvor jorden en skråning er perfekt til vindyrkning.

samsoe-vindruer-foredrag-vin-druerDe to vinbønder elsker at fortælle om deres passion for vindyrkning og forleden var det sidste gang i år, at fortællingen om druerne på stokken til de ædle dråber i flasken, blev fortalt til de besøgende.

Sorterne udgøres af Rondo, Solaris og Regent og giver henholdsvis rød og hvidvin i vinkælderen og sælges fra den lille butik på vingården samt hos Smagen af Øen i Nordby.

Mousserende vin

Efter en vandring i vingården kulminerer det hele i smagsrummet og som hos en fransk vinbonde, trækkes den ene flaske efter den anden op – dråberne smages efter og bedømmes og til slut kom turen til den mousserende vin, der har været halvandet år undervejs.

Den stærke flaske udstråler kraft, og proppen ryger da også højt til vejrs – og den mousserende vin, der ikke må kaldes champagne, er bestemt de halvandet år værd.

druer-samsoe-vinCider fra Samsø

Kim Hedegaard producerer også cider, og her får han elstar og coxorange fra frugtplantagen i Alstrup, som så ender som en velsmagende cider.

Snart er der plukketid hos Landlyst vin og hos resten af øens 15 vinavlere, hvor det er sukkerindholdet, der bestemmer kvaliteten af årgang 2017.

Foto 1 De blå sukkerfyldte druer er snart klar til plukning.
Foto 2 Kim Hedegaard fortæller om vinens vej fra stok til flaske

Foto 4 Kulminationen på vinbesøget – smagen af det hele

Senest ændret Fredag, 29 september 2017 11:10

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.