×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 139

Forårsrent på altanen

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Så er det tid til forårsrengøring af altanen. Så er det tid til forårsrengøring af altanen. Foto: Altan-Inspiration.dk.

ALTANLIV: Når fuglene synger og dagene bliver længere vil vi igen ud på altanerne. Mange trænger dog lige til en god omgang rengøring, før man planter i kasser og krukker.

- I Danmark er der mange tusinde altaner, der ikke bliver brugt. I stedet for at være frodige oaser i byen fremstår de som udendørs pulterkamre, siger Lotte Andreasen fra Altan-Inspiration.dk.

Hun oplever ofte, at folk med altaner drømmer om at få mere ud af dem, men ikke ved, hvor dan de skal gøre.

Der står måske et gammelt juletræ, flasker og beskidte altanmøbler. Alt det skal først væk, før den grundige rengøring kan gå i gang. Herefter må altankasser og krukker tømmes for gammel jord og planterester, da der kan være plantesygdomme i den næringsfattige jord.

altanDet er en god ide at begynde oppe fra med at feje bunden af naboens altan fri for edderkoppespind og støv. Herefter arbejder man sig nedad. Alt skal vaskes vægge, vinduesrammer, gelænder og så videre, så det bliver fri for alger, fugleklatter og fastgroet snavs. Brug en stiv børste og en spand vand med universalrengøringsmiddel. De malede og glatte overflader tørres efter med en hårdt opvredet klud.

Er der noget, der trænger til vedligeholdelse, skal det selvfølgelig udføres, før man sætter de afvaskede altankasser og krukker tilbage. Sørg for godt med frisk pottemuld og husk at tjekke, at der er drænhul i bunden, så overskydende regnvand kan løbe fra rødderne.

Lige nu er der masser af skønne løgplanter i butikkerne, der tåler moderat frost. God fornøjelse.

Senest ændret Mandag, 03 september 2018 13:44

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.