×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med id: 73

7 råd om indbrud

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Gør det svært for indbrudstyvene med få, enkle tiltag. Gør det svært for indbrudstyvene med få, enkle tiltag. Foto: Rationel Vinduer.

TYVEKNÆGTE: Danskerne burde gøre mere for at sikre deres hjem mod indbrud, siger Det Kriminalpræventive Råd. Her følger syv måder, der gør arbejdet sværere for indbrudstyven.

De fleste indbrud sker om fredagen, og over halvdelen foregår mellem 8 og 16. Danskerne er Skandinaviens mest indbrudsplagede folk, så statistikker om indbrud er der nok af.

Det Kriminalpræventive Råd har opgjort, at danskerne har syv gange flere indbrud end nordmændene og 3,5 gange flere end svenskerne. Konklusionen er, at vi er for dårlige til at sikre vores hjem.

Tyveknægtene er blevet dygtige – og råddent karmtræ – gør jobbet endnu lettere. De nyere typer vinduer er eksempelvis betydeligt sværere at bryde op.

- Man kan slet ikke sammenligne et gammelt vindue med et nyt, som er udstyret med ekstra sikkerhed, siger Thomas W. Hansen, rådgiver hos Rationel Vinduer.

Problemet med ældre vinduer er, at man med en skruetrækker kan brække dem op på under 15 sekunder. Nye vinduer med ekstra sikkerhed, tager betydeligt længere tide – eller kan slet ikke brækkes op.

- Erfaringen viser, at tyve vil forsøge at brække vinduet op i stedet for at smadre ruden, for det larmer. Ekstra sikrede døre går de udenom, siger Thomas W. Hansen.

Derfor har Rationel eksempelvis styrket robustheden i ramme og karm. Ruderne er limede, så de ikke umiddelbart kan fjernes. Skråtstillede skruer, topbeslag og hærdede kolver betyder, at ramme og karm er svære at bryde. Og ekstra med ekstra lukkepunkter i låsen kan man sikre dørene.

Undgå sommerindbrud
1. Døre og vinduer
Den vigtigste sikring er døre og vinduer, for det er den yderste sikring. De skal være i god stand.

2. Nabohjælp
Statistikken viser, at nabohjælp forhindrer hvert fjerde indbrud. Få naboen til at tømme postkassen, slå græsset (det er også træls at komme hjem til), stille bilen, putte skrald i skraldespanden og være opmærksom. Meld jer til hos nabohjælp.dk.

3. Ned med hækken
Overvej højde på hæk og plankeværk. Tyve elsker fred og ro.

4. Væk med værdier
De mest værdifulde ting bør ikke kunne ses. Lad tyvene kunne kigge ind, så de kan se, at her er der ikke noget at komme efter. På den måde kan naboerne også bedre se, hvis der er ubudne gæster.

5. Lys om aftenen
Tænd- og sluk-ure er gode til at slukke og tænde for musik og lys.

6. Alarm
En hylende sirene er det værste en tyv ved. Alarmer er blevet billige, så her er ingen undskyldning.

7. Sikkerhedspakker
Står du får at skulle have nye døre og vinduer, så vælg ekstra sikring som sikkerhedslimede eller laminerede ruder, stærkere beslag eller forstærkede lukkepunkter. Det virker! Producenter har mange forskellige løsninger. Se hvor svært det er at komme gennem ekstra sikring på www.rationel.dk.

image 21809

Senest ændret Mandag, 03 september 2018 13:42

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.